Giren çıkan bir şey ifade etmez.
Örnek veriyorum bir kişinin hesabına 1 yılda rastgele 5-10 kişiden 20 bin Lira para girdiyse.
Maliye niye aldın dediğinde borcu vardı diyebilir. Arkadaşım diyebilir Bunun bahanesi bitmez. Devlet ucu açık kanıtlayamayacağı bir şeyle uğraşmaz , hele ki aylık 1-2 bin liraya gelen ufak miktarlar için.
Eğer böyle bir şey olsaydı ülkenin %100'ü sürekli vergi cezası yerdi.
Para gönderen kişi açıklamaya Alış-Satış-ticaret tarzı şeyler yazar yada para yollayan kişiler vergi mükellefi ise durumlar değişebilir.
Hocam 1-2 kişiden gelen paralardan bahsetmiyorum.
Farklı şehirlerden, aynı tutarlarda gelen çok sayıda transferden bahsediyorum.
Yoksa ticaret süreklilik arzeden bir iştir.
Yani ayda bir r10 dan bir site satan adam satılan site tutarı astronomik değilse incelemeye girmez.
Ama günde 10 tane farklı şehirlerden 20-30 liralık ödeme alan adam incelemeye girebilir.
Zaten yapay zeka kendi karar vermez, riskli insanları listeler.
Maliyet müfettişleri de manuel inceleme ile bu hesabın ticaret mi yoksa bireysel mi olduğunu anlar.
Ayrıca transfer açıklamasından ve transfer türünden de takılma ihtimali yüksektir.
Yani devlet vergileri müteahhitlere verip çar çur edip paraya sıkıştıkça gelir arttırıcı önlemlere baş vurur.
Ve en etkili gelir arttıran yöntem de henüz mükellef olmayanları yakalayıp cezalandırarak mükellef yapmaktır.