Noroc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Guncelleme: Urun yorum sitesini kendim de acmaya karar verdim. Sadece urunleri ve ozellikleri cekiyorum. Yorumlari ziyaretcilerden bekleyecegim, baska bir yerden cekmeyecegim.
Buldugum kaynakta urun sayisi cok degil. O yuzden simdilik sadece 7000 urun var. Siteyi multi dilli yapacagim. Irili ufakli fark etmez aklima gelen 10-15 dilde olacak.
Doğru yolu bulmuşsun.
Ben de şu anda botla ürün çekiyorum.
Cloudflare bot korumasını atlattım.
260k ürün var 30k çekebildim devam ediyorum.
Daha sonra azure ya da google cloud üzerinde big data işleyip aynı kategoride olanlara versus kombinasyonları için ve etiketleme için sayfalar yaptıracağım.
Her sayfa için etiketleri ve özellikleri kullanarak özgün bir metin generate ettireceğim.
İndex alt sayfalar ile beraber milyonu aşacak.
Senin fikrini de alıp en az 5 dile çevireceğim.

Yani hala anlamamış olanlara anlatayım.
Bir halka açık düzenli veritabanı bulunur mesela nöbetçi eczaneler gibi.
Bu veritabanı organize edilip botça çekilir.
Çekilen verileri özgünleştirecek bazı fikirler bulunur ve uygulanır.
Sonra iç seo gücü yüksek, doğru iç link yapısına sahip mikrodata kullanan, kullanıcı tarafından içerik üretiminin devam edeceği hızlı ve kullanıcı dostu bir websitesi yapılır.
Bu websitesi kendi haline bırakılıp yeni bir veritabanı aranır.
Sonuçta 200 bin indexli sayfasına olan günde 5-10 bin yabancı tekil hit çeken 10 site ile günde 100k hit görmek gayet mümkündür.
Ama çektiğiniz veritabanları copyright ihlal ederse yabancı hitte çok kolay devre dışı bırakılırsınız.
Halka açık public veritabanlarını kullanın.

Daha nasıl anlatılır bilmiyorum.
Eskiden bu konuları okuyup ilham alıp konuyu açandan iyi site yapanlar çıkardı.
Artık yanıt veren bile çıkmıyor.
Herkese hayırlı işler.