alibaba (toptan) mağazamız var ama dropshipping desteği veremiyoruz şimdilik... işte o dijital desteği nasıl veririz onu araştırıyorum :/ altyapıyı nasıl inşa etmeliyim?
Hocam komple işletmenin kendi bünyesinde dropshipping'e uyumlu altyapıyı inşa etmeye çalışıyorum...
Örnek ürün; ŞAL (ürün çekimi bize ait)
Şu an amazon, hepsiburada ve trendyol üzerinden mağazam var
1 - Yurtiçi kısmını kurmakta sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum ama yurtdışı ayağında nasıl bir yol izlemek gerekiyor? Hangi firmada satmak istiyorsunuz eğer amazon derseniz diğer depolar ile uğraşmayıp direkt kendi deposuna göndermelisiniz 2 - Ürünlerin yurtdışı kargolanması veya yurtdışı depolarda stoklu tutulması gibi karmaşık konularda nasıl bir yol izlemeliyim? toplu ürün gönderimi yaparsanız kargo maliyeti düşer örnek veriyorum bu yüzden depo kullanmalısınız 3 - Komisyon neye göre belirlenir? Ödemeler nasıl alınır? Nerede komisyon hocam eğer XML için diyorsanız çalıştığım firmalar şunu yapıyordu ürünün fiyatına ek 1TL paketleme ücreti ekliyordu birisi direkt ürün fiyatına yansıtmıştı ve genelde havale/eft, kredi kartı ile anlık ödeme alıyorlar. Ödemede bir diğer seçenek eşya almadan önce örneğin minimum 500TL bakiye yapmasını istiyor 100TL altına tekrar ödeme yapın diye uyarı verdirtiyor. 4 - XML çıktımı kullanan kişilere ve müşterilerine mağduriyet yaratmadan etkin bir hizmeti nasıl sunabilirim? Bu konuda ben bir satıcı olarak bilir bilmez herkese xmlin verilmesi ile sorun yaşamıştım çoğu yeni giren kişi ürün toptan fiyatı artı giderleri eklediği için karlılık hiç olmamıştı. Bir çok firmanın bu yüzden pazarda ürünlerinin fiyatlarını çekmişti. 5 - Ticimax hesabım var, tek başına yeterli olur mu? Bu konuda bilgim yok