Avrupaya gitmek bir çok kişi istiyor fakat eğer mükemmel derecede bilgileriniz ve deneyeminiz yoksa kimse kolay kolay Türkiyeden kimse sizi Avrupaya çağırmaz..
Linkedinden işverene ulaştınız onlarda size ulaştı. Çok güzel. Hangi iş yeri sizi çağırdı iş için yada çağırıyor?
Yada kaç tane iş yeri sizi çağırabilir? Türkiyeden tüm evraklarınızı yapabilir, davetiye yollayabilir? Vizenizi çıkarabilir, Oturumunuzu yapabilir?
Ve Avrupaya bulunduğu ülkeye çağırabilir ? Bu şekilde kaç tane iş bulan ve giden kişi vardır sizce?
Bence sayısı oldukça az.
Demek istediğim şudur, evet denemekte fayda var fakat fazlasıyla zaman kaybıdır. Çünkü işlemler gerçekten çok zor.
Bu tarz işlemlerde gerçekten uygun birini bulup çalışılmalıdır. Oturum için, iş için vs.
9000 euro ödeyin sizi götüreyim diyen kişi bu işi yapan kişidir. Danışmanlık hizmeti veren kişidir.
Bende 1e yaptığım işi fiyat verirken 2ye katlıyorum.
Hayatında yurtdışında bulunmayan bir kişi için Türkiyeden kalkıp Avrupaya gittiğinde karşı tarafın verdiği danışmanlığın ücretidir bu.
3000 euroluk işleme 9000 euro fiyatta verebilir, 19000de.
Siz yaptığınız işleri yaparken üstüne kar yapmadan hayrına mı yapıyorsunuz?
Ayrıca her ülkenin ortalama olarak yabancı işçiler için verdiği vergiler fazlasıyla yüksek. Örneğin Ukrayna, Polonya, Rusya
Gel gelelim siz başvuruda bulundunuz, Avrupa ülkelerindeki işverenler bile yabancıları legal yollar ile çalışıyor göstermemek için uğraşıyor.
Çünkü vergileri çok yüksek.
Hadi hepsini geçtim, bu tarz firmaların iş ilanları verdikleri zamanki ilk amacı bulundukları ülkedeki oturumu, belgesi herşeyi hazır insan bulmak.
Yani kısacası, linkedinden yada diğer yabancı iş arama sitelerinden iş bulmak zor. Yada bir iş bulabilirsiniz fakat kendi imkanlarınızla o ülkeye gitmeniz beklenilir.
En mantıklısı, kendi işinize ve bütçenize göre bir ülke seçip, o ülke için evrak, vize, oturum çalışmalarında bulunup, o ülkeye gittikten sonra iş arayıp bulmaktır.
Hocam siz kendinize göre mantıklı konuşuyor olabilirsiniz ama burada olay tamamen farklı. Benim hala mailleştiğim 3-4 tane şirket var 3'ü Almanya 1 tanesi Avusturya. Ben bu konuyu gerçekten ilgili ülkelerdeki az miktarda bulunan meslek grupları için açtım konuyu. Ayrıca benim makul ücretlere ve gerçekten bir danışmanlık hizmeti verenlere lafım yok. Lafım 2000 Euro olan faturalı garantili bir danışmanlık bürosunun verdiği hizmeti 9000 Euro'ya verdiğini iddia edenlere. Son olarak kimseyi de hedef almadım işini düzgün yapandan her zaman danışmanlık hizmeti alınır ama bir tane gördüğüm konu resmen banker bilo misali gibiydi.