Merhabalar r10! Bu benim ilk başlığım, hayırlı olsunlarınızı esirgemeyiniz

Öncelikle sitemden bahsedeyim. Kişisel bir bloga sahibim. İç döküntülerim, tepkilerim, sevdiğim şeylere dair listeler vs... paylaştığım klasik bir blog. Bu blog için bir mobil uygulama istiyorum fakat web-view tabanlı bir uygulama değil, elegant tasarımlı bir uygulama istiyorum. İçeriklerimi çekecek fakat blogumla aynı gözükmeyecek bir uygulama. Buna örnek olarak webtekno ve onedio uygulamaları öncü diye düşünüyorum o şekilde düşünebiliriz.
Elegant veya minimalist bir tasarım istiyorum fakat elimde çizim yok yani mobil konusunda yetenekli değilim o yüzden bu konuda sadece isteklerimi belirtebilirim ama grafik konusundaki isteklerimden çok fonksiyonel isteklerimi sıralamam daha doğru olur sanırım.
- Öncelikle bir açılış sayfası istiyorum. Burda degrade filtreli bir polygon arkaplan üzerine ikonum veya dümdüz renk üzerine ikon veya aklınızda başka bir şey varsa o şekilde bir açılış ekranı düşünüyorum.
- Uygulama açıldığında header tasarımını düşünmedim fakat body olarak okunabilirliği güzel, görselleri fazla boğmadan veya fazla deaktif etmeden hem liste hem de grid görünümlü bir body istiyorum. Yani opsiyonel olarak kullanıma açık bir ana sayfa olmalı
- Footer olarak da 4 ikonlu footer düşündüm. Ana Sayfa Keşfet İletişim Seçenekler
- Keşfet : Yazıların main olarak random ve grid bir şekilde listelendiği, en üstte 4 veya 5 etiketin filtre olarak uygulanabildiği (#benle ilgili - #medya - #güncel gibi) ve onlara basınca sadece o kategorilerin listelendiği, arama kısmının bulunduğu sayfa. Arama da başlık, etiket ve kategori işlevi görebilir ama olmazsa olmaz değil aramasız da olur.
- İletişim : İçinde sadece webmaile bağlı bir form ve sosyal medya hesaplarımın olduğu sayfa. Çok basit tutulacak.
- Seçenekler : Burda gece modu on/off seçeneği, yazı tipi değiştirme ve büyütme seçeneği, bildirimleri aç/kapat seçeneği, beğenilen yazıları listeleme seçeneği olabilir.
- Post içine gelecek olursak en tepede thumbnail (bildirim panelini de kapsayacak şekilde), içinde veya altında başlık, yakınlarında bir yere veya en köşeye bir yere beğeni ikonu (yazıları beğenme mobile özgü olacak ve beğeni sayısı görünmeyecek, sadece kaydetme amaçlı olacak.) ardından yazı içeriği, alt kısma yazıdan sonra sadece yorum formu gelecek. Yorum onayları nereye gidebilirse oradan kontrol sağlanır. Bu kısım size kalmış.
- Ve de uygulamada yeni bir yazı olduğunda bildirim gitmesini, zaman zaman opsiyonel olarak kendi istediğim bildirimi gönderebilmeyi isterim.
Bu konuda görüş, çalışma teklifleriniz ve diğer her türlü yorumlarınızı bekliyor olacağım. Hepinize iyi çalışmalar dilerim. İyi günler!