ozturrk34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam dostlar ev aldım boş duruyor diye kiraya verdim piyasanın 300 TL aşağısında üstelik bekara verdim (bayan) kimse bekara vermek istemezken ve ev kiraları pahalıyken. Bugün sözleşmem yapıldı yarın taşınma başlıcak.

Bugün binada oturan başka daire beni aradı bekara veremezsin biz karşıyız gibi şeyler söyledi. Alttan alıp üsten çıktım yine yok diyor. Hukeken böyle bir hakkı varmı ? Karışabilir mi?
Bina sâkinleri veya mülk sahibi böyle bir ayrım yapamaz. Bununla ilgli bir düzenleme de yapılmıştı diye hatırlıyorum.
Bu gibi yaşam formları, bu tavırlarından dolayı 6701 sayılı kanun ve anayasanın 10. maddesine dayandırılarak bir çok defa ceza aldı.

Özetle; Hukuken ne komşunun ne mülk sahibinin böyle bir hakları yok, ama bu yaşam formları hukuktan pek anlamaz, ceza aldıkları zaman daha çok can sıkarlar, bir noktadan sonra muhtemelen kiracınız kendisi çıkmak ister.