arkadaşlar merhaba,
newspaper kullandığım, iyi de sıralama aldığım bir web sayfam var ancak hemen çıkma oranları çok yüksek olduğu için autoload, sonsuz kaydırma gibi özellikleri olan, tasarımı vs daha şık bir temaya geçmek istiyorum.
Ancak tema değişikliklerinde ciddi sıralam kayıpları yaşanabiliyor, biliyorsunuz. Sizce mevcut temada mı kalmalıyım yoksa bimber temasına geçmem daha mı uygun olur? Geçiş için önerileriniz ne olur?
Her iki temayı da güzel projelerde kullanmış arkadaşlar varsa yorumları çok değerli olur benim için teşekkür ederim.
Hemen çıkma oranını direk temaya bağlamak haksızlık olsa da geç açılan sitelerden kimse hoşlanmaz. Birçok durumda site açılmadan da kapatılabilir. Gerçekçi konuşmak gerekirse Themeforest'te ki tüm temalar sayfa hızında çok kötüler. Hiçbiri sınıfı geçemez. 90 bile alsa altta bulunan LCP gibi bir değerde illa takılır. newspaper sahibiyim ve bu konuda oldukça uzman olduğumu düşünüyorum çünkü daha önce baya zaman ayırıp en ince noktasına kadar temayı kullanmayı öğrenmiştim. Newspaper ağır bir tema. Türkiye'de paylaşımlı bir hostinge bu temayı yüklerseniz açılmsı loadingte kalıyor. Tabi bir VPS alırsanız sorun çözülür ama şu gerçek ki, 5 dolarlık bir makinda Astr teması atıyorum 100.000 hit kaldırırsa Newspaper bunun yarısını bile kaldıramaz. Belki 1/4'te bile çakılır. Çok sistem isteyen bir tema. Zaten gereksinimler kısmında ne istem istediği yazılmış. Tabi çok güzel özellikleri var bu bir gerçek. Dünyanın en çok satan temalarından biri. Dolayısıyla gelen updateler sağlam geliyor. Newspaper ile ilgili güzel optimizasyon yazıları var bunlar yapılırsa hız konusunda gerçekten hızlanıyor. Eklentileri minimumda tutarsanız iyi performans alırsınız. İyi bir hosting özellikle yabancı + Cloudflare + Newspaper optimizayonu ile güzel sonuçlar elde edilebiliyor. Zamanında Newspaper'i çok eleştirmişimdir ama ne kadar ücret o kadar performans. Çok hızlı temalar var ama bunların seneliği 80 90 dolar ve ömür boyu lisans 600 dolardan başlıyor. Tek seferlik 60 dolarlık Newspaper'dan çok da fazlası beklenemez. Tabi bunu tüm Themeforest temaları için söylüyorum. Yapımcı çok satsın diye çok özellik ekliyor. Hem herşey eksiksiz olsun hem performans 100 olsun 60 dolar tek ödemeyle bu pek de mümkün değil. Tema değiştirirseniz iyi bir temaya geçerseniz çok fayda sağlarsınız ama daha kötüye geçerseniz site yalpalanacaktır. Bimber temasını hiç duymadım. Eğer siteniz iyi yerde ise hiç uğraşmayın derim. Hemen çıkma olayı makale kalitesine bağlıdır çoğunlukla. Tabi eğer kötü bir hosting kullanıyorsanız Newspaper çok kötü. Güzelhosting ucuz bir paket kullanmıştım. gece saat 12'de tema 10 saniyede açılıyordu. En aşağı yerli 1200 tl yabancı 700 800+ tl bir VPS kullanacaksınız ki verim alabilin. Umarım faydalı olabilmişimdir.