Son zamanlar da çeşitli ülkelerin savaş hazırlığı Dünya'yı geriyor, virüsten kurtuluyoruz derken bu kez de savaşlar mı çıkacak, ben de düşündüm taşındım neden savaşmak ister insanlar dedim, düşünürken düşünürken şöyle bir şey oldu, barış zamanında her türlü konu da birbirine zarar açan insanlar bunların acısını çıkarmak istiyor herhalde, sonra bir söz bulayım dedim ve şu sözü buldum;

Barışta birbirinin güvenini yok edenler, savaşı da birbirini yok etmek için istiyorlar.

Barıştan sonra gelen bir şey savaş, belki de savaş hep var şiddet içeren kısmı ortaya çıkınca savaş başlıyor diyoruz savaş hiç bitmiyor ki, insan sadece eceli gelince ömüyor ki, ne haksızlıklar sebebiyle ne kayıplar yaşıyor insanlar.

Milyonlarca engelli, devamlı tedaviye muhtaç hasta, iyice yaşayamaz olmuş hayvanlar, tamam savaşın gerekliliği vardır bazen kodun mu oturtacaksın iyi de;

Barışta her şeyin daha iyi yapılabileceği olanaklar varken hatta savaşın istenmesine sebep olan, haksızlıklar oluyor da, savaşta nasıl olmaz haksızlık, peki o zaman savaştan üstün ne var ki o zaman savaştan sonra ne olacak, olması gerekir?