Merhabalar,
yarın çok samimi olduğum bir abim ile bu konuyu konuşacağız. Kendisinin Alaçatı da oteli olan, denizli de fabrikası olan birisi. Turizm konusunda bir yatırım yapmak istiyorlar.
Bir sohbet sırasında kendisi bana aklında bir proje var mı ? Hep dijital den iş yapıyorsun. Fiziki bir iş planın var mı ? diye sordu bende ' evet abi sapanca da bir bungalov/tiny house projesi yapmak istediğimi hatta bunun için birikim ve araştırmalar yapıyorum' diye belirttim. O da bana neden sapanca veya neden otel değil de bungalov tarzı sorular sorup bir nevi kendi içinde teste sokmuş. Bende fikirlerimi tek tek ilettim. Fazlasıyla bu konu uzadı. Ve en sonunda ' konuyu toparlayayım kardeşim, bizim aklımızda bu proje var hatta fizibilite raporunu hazır sana mail de atabilirim sadece aile içinde sürekli bu konuyu tartışıyoruz. Bunun için bu konu da görüştüklerimiz de oldu fakat senin kadar ilham veren veya bilgisi olana rastlamadım, gel bu işletmenin maddi kısmını ben yapayım sen işlet ' dedi. Türkiye de yaklaşık 30'a yakın her kategori de markaları bulunan çok büyük bir aile şirketinin bir yatırımı olacak. Sürekli izmire geldiği vakit arayıp gel şu işi bi konuşalım tarzı muhabbetlere giriyor. Kendisi de bu konuda ısrarcı.
İkili ilişkimiz fazlasıyla iyi. Abi kardeş gibiyiz.
Herneyse soruma gelmek istiyorum.
Yarın bu görüşme için hazırlıklar yapıyorum araştırmalar yaptım ama elbet kaçırdığım detaylar olmuştur. Sizin bu konu da fikirleriniz nedir? İşletme kısmı olmasa da dijital tarafı bende. Ama ben yine de sektör hakkında her konu da bilgi sahibi olmak istiyorum.
Elbet herkesin bu sektöre merakı vardır. Bu işi yapmak ister. Zamanında bu iş için olmasa da ahh bi arsam olsa bi tiny house kursam gibi düşünenler olmuştur. O zamanlar da yaptığınız araştırmalar nelerdir ?
Veya bir işletme de konaklama yapıp o konaklama da ki eksiklikler nelerdir ?
yorum atan herkese teşekkürler.