Merhaba arkadaşlar en son 4 gün önce bindiğim aracıma dün akşam binemedim kapılar açılmadı vs akü bitti diye şüphelendim aküde daha yeni değiştirdik 1 yıl bile olmadı şüphe edip aküyü aldığım ustayı aradım kapılar açılmadığını bahsettim geldi aracı normal anahtarıylada açamıyordum denedi açamadı daha sonra aracı çekici ile aldırtmış bende o sırada işteydim aracı görüp etmedim daha sonra videoya çekmiş araç clio 3 2007 model araçta tam ön kısımda tam akünün olduğu yerden plastik alandan su alıyormuş meğersem araba bu iş başıma gelene kadar haberim yoktu araç kazasız bu arada birde bu zamana kadar su almayan yerin şu zamanda alması ilginç geldi ama adamda güvendiğim bir usta sigortayı patlatmış aküyede zarar vermiş hatta patlayan parça şu ;
https://www.renaultparca.com/side_re...usu-clio-3.JPG sadece şu parça için 6 bin tl istediler mecbur yaptırıyoruz bu arada bu zamana kadar golf kullanıcısıydım 2001 modeldi onun parçaları bile o kadar pahalıyken 3 sene boyunca kullandım golf ü hiç böyle bir masrafla karşılaşmadım renault aldığıma pişman oldum bu model ve bu yaşlarda araç alacak arkadaşlara tavsiye etmiyorum.
Asıl soruma gelecek olursak ; Su alan kısma plastik bir aksamla aküye gelmesine engel olacakmış bu araç ve meganlarda bu problemin kronik olduğunu söyledi yapılan işlemin suyu tutup tutacağı ne kadar doğru olur tabikide bilmiyorum ama bu olay olmadan önce araç kendi kendine farlarını yakıyordu gece bir bakıyorum kendi kendine ışıkları yanıyor kilit açıp kapatma tuşuna bastığımda düzeliyordu sonra 30 dakika ya da 1 saat sonra tekrar yanmaya başlıyordu bu sigorta yenilenip ettiğinde bu farlarında hatası çözüme kavuşur mu ilgisi var mı yani farlarla bilen arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirim.