Yurtdışında yeni işe giren bir yazılımcının maaşı ortalama 6 bin dolarken, Türkiye'de ödenen maaşlar bunun 15 katı düşük. Kıdemli yazılımcılarda bu fark en iyi ihtimalle 8-10 kata düşüyor. Batıyorsa nitelikli personel bulamadığı için ve ya operasyonel sıkıntılardan batıyorlar, yoksa ülkede yazılıma olan açlık her geçen gün artıyor. Düzgün iş yapan hiç bir yazılım firması batmaz aksine büyük olanaklar söz konusu.
Ülkede modern teknolojileri bilen yazılımcı krizi var, bulunamıyor.

Bunun sebebi önce eğitim sonra ekonomi. Ne üniversitede düzgün bir eğitim alabiliyoruz, ne de kendimizi geliştirmek ve gerekli ekipmanlara erişebilmek için maddi kaynağımız var.

Hasbel kader kendini yetiştirmiş olanlar da yurtdışına kaçıyor ya da yurtdışına gitmeden remote olarak irili ufaklı yabancı firmalarda dolar ile ödenen maaşla tam zamanlı çalışıyor. Python, Javascript, React, Node, C#, Java Swift Flutter gibi dillerden birinde uzmansanız, kapış kapış alınırsınız. Ben koskoca r10'da bile React - Node.js yazan, bu teknolojilerde yazılım satan ve ya referans gösteren doğru düzgün insan görmedim.