htsumer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zamanında yapılan ve şu an için 4.x seviyelerinde php de çalışan bir haber scriptim var. Bunu tekrar kurmak istiyorum ama php versiyonunu yükseltmem gerekir mi? Şu an kurmaya çalıştığımda Türkçe karakter sorunu çıkıyor.
Elimde komple sitenin 3 Gb yedeği var. Localde kurdum olmadı, php versiyonu yükselttiğimde phpmyadmin çalışıyor ama site çalışmıyor. Tam tersi düşürdüğümde site çalışıyor phpmyadmin çalışmıyor.
Bu site özel yazılım. Kodlaması şu an php 4-5x gibi çalışıyor. Bunu hayata arşiv olarak geçirmek istiyorum. nasıl yapmalıyım??
Merhaba htsumer,

Güncel phpmyadmin sürümü default php 5.6 ile çalışmaz doğrudur. Ancak sunucuyu kurarken varsayılan php sürümü 7.x bırakıp, ilgili siteniz için ayrıca php versiyonu seçebiliyor olmanız gerekiyor. Tüm hosting kontrol panellerinde özel php versiyonu atama özelliği mevcut. Sunucunun default php versiyonu ile uğraşmayın.

Site yazılımınız php 5.6 da sorunsuz çalışıyor ise ve kodlama / dil / karakter hataları meydana geliyor ise veritabanı tablo yapılarınızı kontrol edin, sql dosyanızda daha önce alınan yedeğin içerisindeki default charset e uygun bir tablo yapısını yeni sunucu veritabanında belirleyin.

İyi çalışmalar.