Üniversite tanımına göre değişir. Herkesin üniversite algısı farklı. Okumayıp başarılı olanları listeleyen de oluyor okuyup başarılı olanı listeleyen de oluyor.

Senin amacın ne? Önce bunu bilmek lazım. Para kazanmak mı istiyorsun? Okuma.
Kendini eğitmek istiyorum dersen üniversiteye DE gitmelisin. -de diyorum çünkü sadece üniversite yetmiyor. Ayrıca gittiğin üniversite çok önemli. Her sokakta bir üni var neredeyse. Her önüne gelen akademisyen olmuş eğitim veriyor. Eskiden ortaokul mezunu müdürler, amirler, çok iyi öğretmenler olurdu. Şimdi akademisyenler ilkokul düzeyine yakın bilgiye sahip. (Gerçek akademisyenler hariç, çok fazla akademisyen ile tanıştım çok güzel insanlar)

Asıl amacı eğitimcilik olan üniversiteler var. Rektörlüklerinden tutun da başarılı mezun sayılarına kadar göz dolduran üniversiteler bunlar. Oralardan birine gidersen eğitim alma şansın olur. Ayrıca ortamını deneyimlemeni tavsiye ederim. Farklı kültürler, farklı insanlar tanımak mükemmel bir deneyim. İnşaatta okumamış usta ile kıyaslama bunu. Bilim farklı, teori farklı, pratik farklı, sanat farklı şeyler. Ben inşaatta da çalıştım 2 üniversite bitirdim. İnşaat da bir şeyler öğretiyor üniversite de bir şeyler öğretiyor askerlik de bir şeyler öğretiyor, evlilik de, dostluk da arkadaşlık da. Önemli olan senin bu süreçten maksimum düzeyde verim alabiliyor olman.

O yüzden mesele üniversite okumak iste herhangi bir üniversiteye git. Zaten diploma bedava.
Eğitim almak istiyorsan seçkin üniversitelere gitmeye çabala. Bir konuda iyi eğitim alırsan o işi iyi yaparsın ve kazancın ve şartların buna göre iyi olabilir.
Sadece para odaklı düşünüyorsan bir konuda uzmanlaş. Taşeronlar akademisyenlerden iyi kazanıyor. Mesele para ise köy ağaları da çok kazanıyor.
Kültürlü, eğitimli, sorgulayabilen, gerçekten katma değer oluşturan biri olmak istiyor isen, eğitimini almış bir ticaret insanı olman gerekiyor. Özetle üretmen gerekiyor. İster dijital, ister fiziksel.

Bizi eğitim kurtaracak. Okulda mı, evde mi yoksa kendi kendine mi aldığın hiç önemli değil. Eğitim sadece kurumlarda alınmıyor. Üniversiteler en büyük eğitim yardımcıları. Bu yardımı ben 2 kere aldım. Bana bir şey katmadı dersem büyük eşeklik etmiş olurum. Varsın benden fazla kazanan taşeronlar olsun, ben dünyaya bu açıdan bakabilmeyi seviyorum. Tavsiye de ederim.