Şimdi şöyle anlatayım: Her ajansın her şehirde muhabirleri vardır. Bu muhabirler özel haber yaparlar. Birde ortak muhabirler bulunur bunlar ortak haberler yapar. O haberler her ajansta olur. Sadece metin azıcık değişiktir. Bunları yaparsan kimse telif atmaz. Ancak özel muhabirlerin yaptığı haberlere nadiren de olsa telif atılır.
Meclis konuşmaları canlı yayınlandığı için (çoğunlukla) konuşma metinlerini paylaşman (Şu isim bunu bunu dedi) telif sorunu çıkarmaz. TV karşısına oturup konuşmaları not edip yazdığını düşün kimse telif atamaz buna.
Paylaşmak istediğin içerik videomudur metinmidir bilmeden yazıyorum onun için biraz havada kalıyor ancak önceki belirttiğim şudur: Bir haber sitesi veya basılı yayın çıkarmak istiyorsan (Bence basılıya girme

) ajanslara abone olmanın yararını dava süreçlerinde görüyorsun. Yapacağın siyasi veya asayiş haberlerinde sana dava açılabilir. Bu süreçte gidip ifade verirken aldığın haber ajans haberi ise ilgili kişi ajans olur. Yani telif dışında düşünmen gereken bir konu var diye yazmak istedim sadece.
Benim bahsettiğim tamamen video, atıyorum anka haber ajansının YouTube sayfasında canlı verdiği içerikler. Yazılı metinle işim yok pek.