Osman beyin her zaman için şeffaf açıklamalarını takdir ediyorum ve her bir yazısını da keyifle okuyorum.

Zira yaptıkları işleri her zaman en iyisi nasıl olur düşüncesiyle ve sürekli olarak geliştirmekteler. Keşke ülkemizde 1 USD 1 TL olsa o zaman daha neler yapabileceklerini çok iyi biliyorum. Zira 11 yıldır kendilerinden en üst seviyede kalite ve keyifle hizmet alıyoruz.

Şu ana kadar Netinternet (11 yıl ve hâla aktif olarak), Radore (4 yıl kadar), DGN (6+ yıl ve hâla aktif olarak) ve Vodafone (2 yıl) hizmet alan bir Hosting firması olarak bunu çok rahat söyleyebiliyorum.

Yurtdışı firmaları ya da veri merkezleri ile maalesef kıyas çok sağlıklı bir durum değil, Zira üst düzey donanımların maliyetinden kaçmaktan ziyade, bu donanımları alıp, en dip fiyat ile de hizmet verseniz kullanıcı tarafını düşünmediğiniz sürece hizmet veremez duruma geliyorsunuz rekabet edemediğiniz için.

Şu an 2022 de hâla X5650 - X5690 serisinde sunucular ile, Tek disk üzerine RAİD siz şekilde ya da hiç bir yedekleme yapılandırılması kurulmadan hosting ve VDS SUnucu hizmet veren bir firma ile (firma küçümseme anlamında yazmadım) Gold serisi ya da en üst düzey donanımlar ile hizmet veren bir firmanın fiyat anlamında rekabet etmesi söz konusu olamıyor. İyi bildiğim için söyleyebiliyorum, Netinternet E3 serisi işlemcili bir sunucu ile dahi hizmet verse en iyi diskleri kullanıp ve RAİD yapılı sunucular ile hizmet veriyorlar. Dolayısıyla basit configde bir sunucu için dahi yüksek maliyetleri buluyor.

Müşteri tarafında bakıldığında %70-80 uygun fiyat olarak bakıyor. Kullanılan donanımları soran müşteri sayısı çok az derecede.

Zaten ilkbyte'ın uygun fiyat ile kaliteli bir şekilde ve başarılı şekilde devam ettiğinin Osman beyin "bir kaç kabinde çalışıyor" söyleminden de anlayabiliriz. Yakın zamanda ülkemizde kazanılmış bir proje olmasına rağmen çok ciddi müşteri sayısına ulaşması da bunun kanıtı olduğunu düşünüyorum.

Bunun haricinde zaten daha üst donanımlar ile hizmet almak isteyenlerin, Netinternet üzerinde hizmet alma imkanları da zaten mevcut.

Bu bağlamda tekrar Osman bey ve Netinternet ekibi ile çalışmaktan keyif duyduğumu yazmadan geçemedim. Bol kazançlar diliyorum.