Aslında bunu yazıp yazmamayı konu açarken çok düşündüm çokta uzatmak istemedim ama gerçekten A+ ile A++ ve A+++ arasında bile dağlar kadar tüketim farkı var biz beyaz eşya alırken çok dikkat etmiyorduk, bizim evimizdeki cihazların %90'ı A+ sadece. Aynı marka, aynı model tek fark birisi A+ diğeri A++ cihaz ölçümü yaptım aralarında aylık ortalama 30 TL tüketim farkı vardı. A+++'sıda olsaydı onuda ölçümlerdim.
Tasarruf konusunda tek pişman olduğum nokta bulaşık makinası. A+++ olanı aldım hem de 8 programlı Arçelik o zaman 3800 lira para verdim. Hanımın şikayetlerinden dolayı servislepapaz olduk. az su kullanıyor çok tasarruflu olduğu için ve iyi yıkamıyor. Eski makinamız tertemiz yıkardı. Makina sorunlu herhalde diye baya kurcaladım. Servis şeffaf kapakla çalıştırdı izledi. Su debisini falan ölçtü. Herşey normal dedi. Ben dedim acaba kafası bozuk da bazen durulamayı karıştırıyor da iyi yıkamıyor mu diye açtım makinayı beynini kısadevre yaptırıp yaktım. Servise de çalışırken bir anda gitti dedim. Adam kart arızalanmış dedi. Komple beyin değişti garantiden. Yine aynı! En sonunda taşınırken sattım 1500 liraya. Komple zarar.
Sonuç olarak herseyini tasarruflusunu alın ama bulaşık makinasının en çok su harcayanını alın