muratkinq60 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam evde doğalgaz var ısıtıcı ayrı bir yer için, ısıtıcı mevcut kWh'nin 3'te 1'ini oluşturuyor. Yani o olmasada fatura 900 TL'ye yakın geliyor. Elektrik sayacımı bozuk anlamıyoruz üst kattaki kiracıya 350 TL gelmiş benzer ev aletleri ve kullanım oranları var.
Kullanımları ölçmüşsünüz zaten bende baktım dediğiniz sürelerde kullanılırsa zaten o sarfiyatı yapar. Elektrikli ısıtıcınız muhtemelen 2500 Watt gibi birşey yakıyor anlık ki çok yüksek. (gerçi klasik elektrikli ısıtıcılar bu sevide harcaması olur) Yani 1 saatte 5 lira gibi bir tutar yakıyor. Bunu düşünerek çalıştırın başka bir alternatifiniz yoksa. Ben tüm beyaz eşyalarımı yenilemiştim 2018 yılında ve hepsini alırken enerji sınıflarına dikkat etmiştim. Ben aldığımda bile pahalıydı keşke 2 yıl önce değiştirseymişim demiştim ama şimdi iyi ki değiştirmişim diyorum. Maalesef ülkemizim geçmekte olduğu süreç zorlu. İnşallah fazla uzun sürmez ama genel gidişata ve dünyadaki duruma bakınca enerji sıkıntısı bizim ülkede iyileşmeler olsa bile bizi üzmeye devam edecek.