VivaLawOffice adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendinizi hipodrom da koşan at yerine koydurmak istiyor ve bu konuda kariyer hedefiniz varsa kaliteli bürolarda staj yapmaya odaklanabilirsiniz.

Ancak Bir Ankara hukuk mezunu olarak size vereceğim tavsiye çevreniz ve yapınız (yüksek baskı altında çalışmaya 7/24 saat ) bu mesleğe uygun değilse kafanızda kurduğunuz tüm senaryolar sizi umutsuzluğa itecektir.

sabahın 7 sinde ya da gecenin köründe telefonunuz çalacak

avkat bizim dosya ne oldu
avkat bizim parayı ne zaman tahsil edecez.
avkat bu adam koruma kararı var gene kapıma geldi
..............

Dilekçe yazarken telefonunuz çalacak açmayacaksınız ertesi gün azil yiyeceksiniz hem de arayan kişinin dilekçesini yazarken.
Kazandığınız karşı taraf vekalet ücretini tahsil edince o para benim diye gidip suç duyurusunda bulunacaklar birşey çıkmayacak ancak o kadar işinizin arasında birde ona vakit ayırcaksınız.

Dosya bulmanız lazım para kazanmak için ama REKLAM bile yapamayacaksınız.

Eşiniz dostunuz arayacak avukat yiğenim bizim bir sorunumuz var diyip danışıp gidip başka bir meslektaşınıza dosyayı verecek

Yukarıda yazdıklarım ve 100000 tane daha farklı gerçekliğe hazırsan mutlaka bekliyoruz

Açık ve net olarak söyleyeyim tekrar oxford, galatasaray , ankara, istanbul vs hukuklardan mezun olman sana direk para kazandırmayacak

Donanım, ve iş yükünü kaldırıp işi bitirebiliyorsan özelde bile okusan para kazanacaksın
Hukuk sevdiğim bir alan tek çalışma motivasyonumda bu. Yani masadan kalkmadan 5 6 saat çalışabiliyorsam bunun sebebi her pes ettiğimde Galatasaray üniversitesinin fotoğrafına bakıp motive olup devam etmek. Saydığınız şeylerin farkındayım, okudum çok haklısınız. Fakat günümüzde maalesef mobbing ve zorluk çoğu alanda var hukukta bir tık daha fazla var haksız mıyım? Ama siz büronıza staj için öğrenci alırken toefl sonuçlarına ve eğitim aldığı üniversiteye bakmıyor musunuz? Seçimleriniz bildiği dil sayısı ve üniversite etiketine göre olmuyor mu? Sonuçta staja aldığınız kişiler yeni mezun. Bundan dolayı Galatasarayı istiyorum ileride kendimide geliştirdiğim sürece kendime ve aileme iyi bir hayat sunabilirim diye düşünüyorum. Haklı mıyım? Yoksa her şey çevreye mi bakıyor geldiğimiz durumda?En dürüst cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.