Konu hüzünlü ama içerik akıcı. Buda burukluğun eseri herhalde.
- "Mesela kızla evlenmek istiyorsam ona evin tapusu ve biraz altın verilirmiş, bunu duydum ve asla yapmam bunu demiştim ama illada olacak bu dediği zamanlar olmuştu ve aşırı saçma gelmişti. "
Ben şu bölüme yorum yapmak istiyorum. Bazı bölgelerde benzer gelenekler olabiliyor. Bunu babanın yanında sigara içmek ayıptır ile benzeşleştirebilirsin.
Yine bölgesel olarak değil, dini olarak da benzerleri var. Bkz : mehir
Sözün özü fiziksel olarak çok anlamlı ama sanal/manevi olarak anlamsız. Eğer inanıyorsan, tapu kendisinin üzerine olabilir. Dert bu olsun...
Ben bunu yapamam dediğimde kesinlikle olmalı bu yoksa senle evlenemem gibi bir tepki vermişti ve çok saçma gelmişti. Yoksa tabii illa bazı şeyler olacak maddi/manevi konularda yapılması gerekilenler ama önemli olan onun tepkisiydi ona takıldım diyebilirim. Bu daha şimdiden böyleyse ilerde ne olur diye düşündüm.
Hocam bende doğuluyum öyle evlenince tapu vs yok öyle bir şey. Daha şimdiden bunun lafını yapıyorsa yol ver gitsin. Ayrıca doğulu biriyle olma hocam, doğulu olmamama rağmen ben bile sevmiyorum kişiliklerini. Canını sıkma, bırak ne hali varsa görsün. 1-2 haftaya unutursun zaten keyfine bak.
Çok teşekkür ederim abi gerçekten senin yorumlaman olayı çok güzel oldu. İyi ki varsın hocam