Merhaba arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Ben çok sayıda kediye bakıyor ve besliyorum. Fotoğraflarını ve videolarını çekerim sık sık. Telefonun hafızası dolunca bir yere yükleyeyim dedim, sonra da telefondan silerim diye düşündüm. Youtube'a yüklemeye başladım. Ve hiçbir etiket vs girmedim hatta video başlıkları bile öylesineydi maksat orada yedekte dursun. Sonra yüklediğim videolar izlenmeye başladı, 3-4 gün içinde 2k filan izlenme oldu. Ben de boş boş olmasın müzik filan ekliyim diye Tiktok'a yükledim, oradan da Youtube'a yüklüyorum. Yani tiktok'tan müzik veya sesler alıp Youtube'a atıyorum. Bu telif gibi sorunlar oluşturur mu? Şuana kadar uyarı gelmedi yoksa sessiz yüklemeye devam edeceğim.
dostum sırf telif konuları ile ilgili avukatlık çeteleri var. yazarların sanatçıların vs eserlerini araştırıp eser sahipleriyle anlaşarak telif hakkı davaları açıyorlar. Tabi bu eserlerin noter tasdikli olması gibi şartlar var ama buluyorlarmı buluyorlar kardeşim. bir sitede dünyadaki varlığı bile unutulan 7 sene önce eklenmiş bir adet karikatürden dolayı 40 sayfalık iddianame hazırlandığına dava aşamasına gelindiğine uzlaşma şerhi konduğuna şahit oldum . Yayınladığın görsel video karikatür şiir vs vs vs sana ait değilse nacizane tavsiyem bulaşma ki durduk yere gün ola başın ağrımasın takdir senin .......
selametle inşallah