yusufmesci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şöyle bir uyarı gördüm domain satın alırken google domains'ten;
The Google Domains service can only be used for business or commercial reasons in your current country.

Sadece işletmeler için mi alan adı satın alınabiliyor Google Domains'ten? Kişisel bir websitesi kurmak istiyorum eğer böyle bir şey yaparsam domaini iptal mi ederler? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.
Zirconium adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kişisel alınıyor da Türkiye seçemiyorsun, Amerika'da bir adres yazıp alabilirsin.
roadscrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim hesabım işletme değil kişisel kendi hesabımdan istediğim kadar domaini kayıt edebiliyor transfer edebiliyorum. Bence sizin hesapta farklı bir şey var zaten google politikalarında işletmeler kayıt edebilir diye bir madde yok diye biliyorum

Ben zamanında bu konuyu çok araştırdım.
Normalde Google Domainste bir domain fiyatı 12 dolar. Amerika seçince fiyatlar fix sabit.
Namecheap gibi firmalarda ilk yıl 8-9 dolar ve gelecek yıl yenileme yine 12 dolar gibi bir ücret alıyor. Tabi ilk 5 yıl gibi bir ödeme yaparsan çok ucuza geliyor.

Ben 12 dolara domain alacağıma ülkeyi Türkiye seçip 75 tl yani 6-6.5 dolara domain alabilirim ama bu kez bu uyarı çıkıyor.
Ben bu uyarıyı birçok yabancı sitede araştırdım. Şubat gibi iptal edilen domainler gördüm. Sizin de dediğiniz gibi orada işletmeye ait olması gerektiği yazıyor.
Hani domain regleme ve bir site kurulmazsa bir sorun çıkmaz belki ama riskli gördüğüm için domainleri Namecheap'te barındırıyorum.

birkaç ülkede daha bu uyarı çıkıyormuş.
Burada çok kişi Google domainte ucuz olduğu için bu şekilde barındırıyor ama ben takıntılı biriyim ve proje iyi ise 3-4 dolar için risk almam. Zaten 3-4 yıllı kayıtlarda birçok firma çok avantaj sağlıyor.

Ben namecheap öneririm size.
Eğer illa google domainsten alınacaka Türkiye seçmeyip tam ödeme yapmanız uygun olur ki o zaman daha pahalıya gelir.
Google domains en sevdiğim yanı regleme hızı çok iyi.
Bu arada 60 gün geçtikten sonra alınan bi domain transfer edilebiliyor.