Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok sorunla karşılaştım ama böylesi ile karşılaşmadım. OVH'de barınan dedicated sunucumda yıllardır 2 hitli sitemi barındırıyorum. İkisinin de trafiği birbirine yakın.

Bugün iki siteden birisinde sık sık 522 cloudflare hatası aldığımı gördüm. SSH'den kontrol ettiğim kadarı ile lsphp, mysql server falan sorunsuz çalışıyor. Diğer sitede ise herhangi bir sorun yok, ikisi de cloudflare üzerinden çalışmakta.

Sıkıntı çıkaran siteye vpn açıp girdiğimde ise hiçbir sorun yok. Siteyi sürekli kontrol eden uptime check eden siteler de herhangi bir bildirim vermiyor.

Ama Türkiye'den girişlerde bir düzgünken 1 dk sonra rastgele 522 hatası alıyorum. Sonra tekrar düzgün çıkıyor, tekrar deneyince yine 522. Bazen uzun süre 522 veriyor vs.

Sunucuda sorun olsa desem niye diğer sitede hiçbir problem yok?

Hadi sunucuda sorun var diyelim neden vpn'le girişte hiçbir sorun yok? Kısacası aklıma cloudflare ve Türkiye çıkışları odaklı bir sorun olabileceği aklıma geldi ama bunu düşünürken aynı sorun diğer sitede neden yok diye aklıma takılıyor.

Kısacası kafam çorba olmuş durumda. Cloudflare ile alakalı benzer bir sorun yaşayan var mı?
Merhaba Gwindor,

Genel olarak bazı açıklamaları olabilir;

1- Cloudflare ın tr ziyaretler için tahsis ettiği client ips üzerinde (telekom vb) bir anons problemi olabilir. Bazen tr yurt dışı çıkışlarda sorunlar olabiliyor.
2- Cloudflare ın tr ziyaretler için tahsis ettiği client ips sunucunuzdaki firewall tarafında drop ediliyor olabilir.
3- Sorun yaşanan siteye cloudflare ın tahsis ettiği paylaşımlı ip tarafında bir problem olabilir.
4- Sorun yaşanan sitede client taraflı aşırı ziyaret oluyor ve cloudflare bağlantıları reddediyor veya limitliyor olabilir.
5- Sunucunuz da ilgili site tarafında bir limitleme olabilir.

gibi ...

İyi çalışmalar.