tachyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uygulama çeşitliliği açısından bakacak olursan Debian/Ubuntu tabanlı sürümlerden vazgeçmeyeceksin. Sistemin yeniyse ve iyiyse Pop Os tavsiye ederim. Aur zaten kararlı değil bu yüzden depoları varsayılan olarak açık gelmiyor. Yani size zorla Aur yükletmiyorlar ve aktif ettiğinizde de gerekli uyarılar geliyor. Aynı sorun Endavour da da olması lazım oda Arch tabanlı çünkü.
Debian tabanlı dağıtımları seviyorum aslında ama uygulamaların ve sistemin güncel olmasını da seviyorum. Bu nedenle Arch tabanlı dağıtımlar daha çok kafama yatıyor. Ancak kafamı karıştıran nokta ise ana sistem olarak kullanacak olmam. Pop OS bu ara çok duyuyorum ama hiç kullanmadım hocam atıyorum bir Mint'e göre ne gibi avantajları var. Sistemim Pop Os'u kaldırır o konuda sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Misal Whatsapp, Spotify gibi uygulamalar Mint gibi bazı debian tabanlı uygulamalarda markette direkt yer alırken bazı dağıtımlarda markette yer almıyor. Pop Os'ta böyle bir sorun var mı? Aur konusunda da Manjaro'da AUR paketlerine izin verdiğim halde bu sorunu yaşıyorum. Endeavour Os'ta kesinlikle böyle bir sorun yaşamıyorum. Genel olarak yapılan yorumlarda Manjaro'nun daha stabil güncelleme sunmak için güncellemeleri direkt vermiyor oluşundan kaynaklı olduğunu söyleyen çok kişi var ama dediğim gibi Endeavour OS'ta bu sorunu yaşamıyorum.