omer760 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karamsar düşüncelerin, dipsiz kuyusuna düşerse, asla alamayacak... Vakit kaybı, stresten başka bir şey yaratmıyor.

2 insan için senaryo düşünelim, (1. insan senaryosu 2. insan senaryosunu gelip mutlaka kötüleyecektir bu arada, çünkü o kuyuya düşmüş, tuttuğunuda oraya çekecek...)

1.insan
Nasıl araba alıcam ?
Yurt dışına gitmek istiyorum
Türkiyede yaşanmaz
Günümün çoğunu, karamsar düşüncelerle geçiriyorum
Sadece, şikayet ediyorum
Çevrem, sadece karamsar insanlarla dolu
Zamanımın çoğunu israf ediyorum

2.insan
Her gün, ingilizce öğreniyorum
Her gün, kitap okuyorum
Her gün, yeni kazanımlar elde ediyorum
Karamsar düşüncelere kapılmıyorum
Şükrediyorum
Toksik insanlardan uzak duruyorum
Günümü planlayıp, çok iyi değerlendiriyorum

Hangisinin araba, ev alma ihtimali fazla hocam ? Ya da mesela ev, araba almak mı ?

Psikoloji bambaşka bir şey, nasıl beslendiğin çok önemli. Yanlış anlaşılmasın kimseyi suçlamıyorum, gerçekten kötü günlerden geçiyoruz, o kadar çok olumsuzluklarla dolu ki günümüz, hepimiz bu dipsiz kuyuya düşmüşüz ama gelin çıkalım buradan, farkında olalım, en azından ben elimden geleni yaptım diyelim, 1. senaryo bizi batıracak çünkü...
Bu tür yorumlar genelde "yanlış" olduğu için herkes sonuna "yanlış anlamayın" diye ekleme yapar. Madem yanlış anlaşılacağı aşikar, o zaman yazmak niye
Ülkede ev yada araba alamayan, alabilme umudu da olmayan, yoksul, ileride de yoksul olacak insanlar sırf kişisel gelişim saçmalığına, uyduruk başarı hikayelerine yeterince zaman ayırmadığı için mi ev ve araba alamıyor yani? Sakın kapitalizmin toplumun büyük çoğunluğunu yoksul bırakması temel sebep olmasın!