mosyo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ustad oncelikle emegine , yazan ellerine saglik, cok tesekkur ederim degerli yorumun icin, mobbing konusuna tekrar gelecek olursak, ortalama 4 veya 5 kisi bu mobbingsen dolayi isi birakma asamasindalar, sadece tazminat alirmiyiz onlar cikartsin derdindeler. Sahit toplamak bir nebze kolay olabilir. Onun yaninda bariz mevcut olan whatsapp yazismalari var( benim musteri cekmedigim ama torpilli olanlarin surekli musteri cektiklerini, biraz daha fazla calismam gerektigini belirttikleri) bende cekilen musteri islem sayisini hem gunluk hem aylik hemde yillik olarak sistemden raporlar aliyorum, bu da bir nevi kanit sayilacaktir diye dusunuyorum. Ve kendimi anlatmaya gittigimde aldigim ses kaydi mevcut, bunu sirf mobbing yedigimi kanitlamak icin yaptigim,ve oradada kimlere torpil gecildigini , benim nasil ve ne ile tehdit edildigimi kanitlayabilecegim bir ses kaydi mevcut. Vs vs.biraz elimi guclendirmeye calisiyorum. Akabinde isler sarpa sarar ise bunlarla hakkimi savunulabilir gibi hissediyorum
Bana soracak olursanız elbette işçiye yapılan her aksi durum mobbing'tir. Fakat bunun kararını mahkemeler yani hakimler karar veriyor. Elbette onlarda yasaya uygun hareket ediyorlar ama bir süreden sonra kendi yorumları devreye giriyor. Şimdi senin durum sana bana göre mobbing ama hakim mobbing der mi bilemeyiz. Dediğin durumlarda mobbing için sanki yeterli değil gibi ayrıca ses kaydı almak bile sakıncalı olabilir zira kvkk durumu var eğer şuan bile yöneticin veya şirketin bunu öğrenirse daha da ciddi sıkıntıya girersin. Mahkeme bunu delil kabul eder mi orası bile meçhul. Ayrıca mobbing olması için sana hakaretler, kötü söz, sözleşme ve görev tanımının dışında farklı iş verme, taciz, gibi durumlar olması ciddi kanıtlar sunman gerekir. Dediğim gibi çoğu mahkeme işe iade davası olarak niteliyor.

Mobbing konusunu bence bir avukata danış derim, ben yaşadıklarımı anlattım gerisi sende..