yabancı dilde iki haber sitesi açtım, ikisi de aynı sektör fakat farklı dallarda. atıyorum birisi beyzbol takım haberleri hakkında, diğeri beyzbol takımlarının sadece transferleri hakkında.

ikisine de hem program yardımı ile hem de elle kontrollerden geçirerek re-write şeklinde özgün makaleler giriyorum. hepsi copyscape vb. bilimum yerlerden geçiyor. sorun şu siteler 1 hafta ara ile açıldı. birbirine benzer fakat farklı temaların lisanslarını satın alarak siteleri açtım. ikisinde de yoast seo kullandım.

ilk açılan site .com domainli ikinci açılan ise .site domainli.

ikisinin de news kaydı var. adsense onaylarını aldılar. ilk açılan .com domainli site şıkır şıkır index ve trafik alıyor. ikinci .site domainli site ise news kaydı aldığı 2 gün seri index alırken. 3.gün index almayı kesti ve o gün bugündür yeni sayfalar index almıyor.

şimdi soru şu, madem değersiz ve rewrite içerik giriyorum ve google bunu yemiyor. neden iki aynı mantık ve benzer makaleler hazırlayıp giriş yaptığım sitelerden biri canavar gibiyken, diğeri ölü taklidi yapıyor? indexapi vs. de kullandım o da etki etmedi.

ikisine de sosyal medya imlemesi, blogspot vs. gibi imlemelerini eksik etmiyorum otomatik yapıyor zaten. sitelere ayrıca backlink alımı yapmadım. tamamen sosyal medya imlemesi şeklinde destekliyorum.

iki domain de geçmiş yıllarda reglenmiş kullanılmış ve düşen domainler. bu kadar hikaye anlattıktan sonra benim aslında inanmak istemediğim şey .com ve .site domain faktörü. bir domain uzantısının index konusunda bu kadar sıkıntı çıkarabileceğini düşünmek istemiyorum.

yani sonuç olarak index alamıyorum diye ağlayanların hepsi mi spam veya kalitesiz içerik giriyor? hiç sanmıyorum. indexle alakalı random bir biçimde çok kişinin yaşadığı / kimisinin yaşamadığı bir sorun var. var bir sorunlar yani.