TR lokasyonda barınan ve TR hedefli bir site için CDN hem gereksiz hem de daha geç yüklenmeye neden olabilen bir sistemdir.

Cloudflare ise Amerika lokasyon üzerinden sunar ücretsiz hizmetlerini. Dolayısı ile ddos dışında kullanmanın bir faydası olmaz.
Zararı varmı diye merak edenler için; Uptime Robot servislerinden birine bağlasınlar sitelerini ve ne kadar çok ''anlık ta olsa'' kesintiler yaşandığını görsünler derim.

Gtmetrix, Pagespeed puanlarına aldanarak siteleri hızlı açılıyor sanan site sahipleri de oldukça fazla maalesef.

Bu hususta webpagetest analizi yapılırsa ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınızdır.
''Advanced Configuration (Choose from all browser, location, & device options)'' alanında Frankfurt Germany, Amsterdam NL veya London UK seçmelisiniz,
(Virginia USA üzerinde bana analiz sonucu yollayarak aklınca tezimi çürütmeye çalışan akıllının biri olmuştu, bu yüzden hatırlatma gereği duydum)

Misal First Byte Time süresine maalesef olumsuz etki yaratmakla birlikte görsellerin ( özellikle optimize edilmemiş ) daha geç yüklenmesine neden olur.

Elbette karşı çıkanlar olacaktır ancak bende uzun süreli testler sonucunda belirtme ihtiyacı hissettim.

İyi forumlar, kolay gelsin herkese.