Hellscream adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kafeden kafeye bir kızdan öbürüne kafasıyla okumadığın sürece üniversite güzel şeyler katıyor insana. Şahsen kendi açımdan bakarsam; çizgi film & animasyon okudum, şu an oyun sektöründe iş arayışındayım. Oyun sektörü hem dünyada hem de ülkemizde ciddi anlamda yükselişte (Türkiye açısından bakarsak özellikle de mobil oyun sektörü), iş olanakları da haliyle geniş. Üniversiteyi okumayıp onun yerine internetten tutorial izleyerek gereken bilgiyi alamaz mıydım, fazlasıyla alırdım, ki öyle de oldu hâlâ da oluyor. Belki de çoktan iş hayatına atılmış olurdum. Okulda zaten bir şey öğretilmiyor, iş öğrencide bitiyor. Amma velakin üniversite ne kattı derseniz en temelinde bizim sektörün olmazsa olmazı arkadaş çevresi (ağ, network). Bunlara ek olarak sektörde çalışan kişilerin katıldığı etkinlikler düzenlendi (gerçi üniversite dışından katılmak isteyenler de katılabilir bu tarz etkinliklere). Buralardan çok güzel deneyimler ediniyor insan. Üniversite hayatı iyidir, güzeldir. E tabi bunun öbür yandan bakarsak harcanan masrafları var, yurttur, evdir, harçlıktır odur budur.

Üniversite okuyup okumamaya biraz senin karar vermen lazım. Elindeki imkânları, olanakları, seçenekleri değerlendirmen gerekiyor.
Değerli Yorumunuz İçin Teşekkürler