Çok uzun senelerdir Cloudflare kullanıyorum. Aşırı memnunum.
Ücretli paket kullanıyorum ama ücretsiz olarak da uzun süre kullandım.
Cloudflare asla site yavaşlığına neden olmaz, büyük ihtimal başka bir sorun vardır.
Çalışma mantığına göre yavaşlama söz konusu olamaz. Eğer bir sayfa çok ziyaret almıyorsa zaten Cloudlfare cachede fazla tutmuyor siliyor ve siz bu sayfaları yine kendi sitenizden çekmiş oluyorsunuz. Orada belirtilen cache süreleri kesin süreler değildir. Varsa browserdan çekilen dosyalar kullanılıyor oda yoksa tekrar sunucuya yönleniyorsunuz. Bunlar çok teknik konular. Kısacası ben siteyi Cloudflare üye yaptım, orda 1 ayı seçtim, site sayfalarım Cloudflare serverlerinde 1 ay kalacak ve herkese bu gösterilecek diye bir olay söz konusu değil.

Buna ek olarak Cloudflare'de çok önemli özel yapılandırmalar var bunlar sayesinde hem statik hem dinamik olarak siteyi cacheliyebiliyorsunuz.

Zamanında seneler önce 2 milyon hite ulaşmış bir sitem vardı ve Cloudflare sayesinde bu siteyi 15 GB trafikli hostingte 0 sorunlar barındırmıştım.
Firewall ve diğer kurallar sayesinde inanılmaz güçlü.
Tüm site sayfalarım anasayfa alt sayfalar dahil 100 pagespeed sahip, bahsettiğiniz gibi bir yavaşlamayla asla karşılaşmadım.

https://www.cloudflare.com/automatic...ion/wordpress/
Automatic Platform Optimization for WordPress ile performansınızı daha da arttırabilirsiniz.

Ben cift taraflı cacheleme kullanıyorum Cloudflare + Nginx fastcache cgi + panelsiz sistem ve sonuç muhteşem.

Sizde büyük ihtimal Cloudflare kullanıyorsanız yanında Litespeed cache veya Wp rocket tarzı 2ci bir cacheleme kullanıyorsunuzdur. Düzgün yapılandırmalar ile zaten sunucuya hiçbir zaman yük binmez. Cloudflare sayfayı cachede tutmadığı zaman diğer cache devrede olacaktır muhtemelen. Tabi herşeyin bir süresi var bunu da unutmamak lazım.

Öncelikle kullandığınız sunucu veya vps konusunda uzman birinden yardım isteyebilirsiniz çünkü optimizasyonun birde sunucu tarafı oluyor. O kısımda bir sorun olabilir, hatta php opcache gibi ince yapılandırmalarda Wordpress için ayrılmış kaynaklarda bile sorun olduğu için optimum verimi alamıyor olabilirsiniz. Kullandığınız eklenti ayarlarında bir sorun olabilir, her şeyi teker teker incelemek lazım.

Gönül rahatlığı ile söylemeliyim ki Cloudflare konusunda içiniz rahat olsun muhteşem ve kusursuz bir sistem.
Dünya üzerinde en çok veri merkezine sahip CDN aynı zamanda.