T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ne 15.02.2022 tarihinde yapmış olduğunuz XXXXXXXXX sayılı başvurunuz 18.02.2022 tarihinde BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANLIĞI (BTK) tarafından cevaplanmıştır:
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapmış olduğunuz başvuru ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz incelenmiştir.
07/11/2010 tarihli ve 27752 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İnternet Alan Adları Yönetmeliği'nin Geçiş süreci başlıklı Geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrası "Bu Yönetmelik çerçevesinde TRABİS faaliyete geçene kadar mevcut işleyiş devam eder. " hükmünü amirdir. Bu hüküm ile, TRABİS'in Yönetmelikte belirlenen usul ve esaslara göre işletileceği, fakat TRABİS faaliyete geçene kadar ülkemizde 1990'lı yıllardan bu yana ODTÜ tarafından internet alan adları tahsisi, Uyuşmazlık çözümü ve alan adı iptali nasıl, hangi usul ve esaslara göre yapılıyor ise, o şekilde yapılmaya devam etmektedir.
TRABİS alt yapısı kurulumu ile alan adı yönetimi devir çalışmaları devam etmekte olup TRABİS faaliyete geçtikten sonra internet alan adlarının yönetimi, uyuşmazlıkların çözümü gibi hususlar alan adlarına ilişkin ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Kurumumuzca ifa edilecektir. Bu çerçevede, TRABİS halihazırda faaliyete geçmediğinden ".tr" alan adlarına ilişkin işlemler ODTÜ tarafından yürütülen mevcut işleyiş çerçevesinde devam etmektedir.
Bilgilerinize sunulur.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü