13 yaşımda karar vermiştim, orta okul sona geçince üniversite okuyup astronomi ve uzay bilimlerini seçecektim. 2000 yılında lise 2 ye geçince fizik öğretmenim (En sevidiğim öğretmenimdi) astronomi alanı açıldı diyerek bana şaka bile yapmıştı. Sayısal alan için okulda öğrenci zor bulunuyordu... baya lobi yaptım arkadaşları sayısal seçmesi için ikna ettim. 17 öğrenci ile sayısal sınıf açıldı.
2001 yılında ÖSS'ye girdim. (o zaman tek sınav vardı) varoşlarda büyüdük, çocukluk arkadaşlarımın çoğu sabıkalıdır. Bir ben temiz kaldım kendi sokağımda. Her neyse; sınava girdim, barajı geçtim (dershaneye gitmedim, kendim hazırlandım) ilk 3 tercihim;

1. İstanbul astronomi ve uzay bilimleri
2. Ege Üniversitesi astronomi ve uzay bilimleri
3. Çanakkale On sekiz mart astronomi ve uzay bilimleri

Sonuçlar açıklandı... Ege Üniversitesi Astronomi ve uzay bilimlerini kazanmıştım. Sevinçten uçtum resmen.. 4 yıllık bir hayal...

17 yaşında Tek başıma (o zaman herkes babası ile gidiyordu) otobüse bindim üniversite kaydımı yaptırmaya gittim. Hiç bilmediğim bir şehir. Sora sora bağdat bile bulunur derler ya... sora sora okulu buldum.... kaydımı yaptırdım...

Kayıt günü Hayal kırıklığı...

Okulkaydımı yaptrıdıktan sonra yemek yemek için Bornova merkezde küçük bir lokantaya girdim. Sahibi bir hanımefendi. Yemeğimi yerken;

Bayan; - öğrenci misin?
Ben; - Evet, yeni kazandım.
Bayan: Çok güzel, hangi bölüm.
Ben; Astronomi ve uzay bilimleri
Bayan; AAA bende o bölümden mezunum...
Ben; şok 😱

İlk yıl hazırlıktı... ilk dönem okula gittim... ikinci dönem...çeşitli cemaatlar ve siyasi görüşteki insanları gurupları araştırdım... 2002 yılında AKP seçimi kazandı.. oturup ağladım... Bölümü bırakmaya karar verdim.

2003 de tekrar sınava girdim... yine dersaneye gitmedim... çevremdekiler okuyamadı demesin diye o yıl yine izmirde kaldım... Yine kazandım. 7. tercihim Sivas Metalurji ve malzeme mühendisliği (ilk 6 tercihim istatsitikti)

İşe bak... uzayın derinlikleri derken yer altına inmiştim...

2007 yılında mezun oldum.. askere gidip geldim... 2009 yılında "bizi teğet geçen krizde" onlarca işletmenin kapanmasına tanık oldum... mesleği bıraktım... maaşlar çok düşmüştü... 3 yıl fabrikada çalıştım... 2012 yılında iş güvenliği uzmanlık belgesi aldım... 2022 yılına kadar aktif olarak yaptım... 2016 sonunda çanakkaleye taşındım... 5 yıl burada bitti... şimdi kendim bir şeyler yapmaya çalışıyorum... Çok mutluyum...

çocuklarımdan biri astronomi okumak isterse... yurt dışına göndermeyi planlıyorum...