ayyldz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son üç aylık süreçte 4 adet fatura geldi. 2 adet 15 günlük ve 2 adet 1 aylık.

Bakınız,
ilk ay1000 kwh elektrik tüketildi, fatura yüksek geldi 1.600 tl gibi bir rakam. Buna istinaden elektrik kullanımımı neredeyse yarı yarıya indirdim. (Çamaşırları haftada bir kez yıkadık vs.)
Daha sonra 15 günlük bir fatura geld, haliyle kullanımın düşmesini bekliyoruz değil mi ? Evet, düşmedi. Kullanım 960 kwh.
Daha sonra 15 günlük daha fatura geldi, ilginç bu da 1200 kwh. Yani 15+15 = 30 oda 1200 + 960 = 2160 kwh.

Neeee ? 1 dakika, neden 2 fatura kesildi ? Neden bu kadar kwh yüksek ? Kullanımı düşürdük ne oluyor ? Dememizin ardından şikayet kaydı oluşturduk ve beklediğimiz cevap şu;

" Kusura bakmayın saatte bir problem var, düzelttik mağduriyetinizi giderdik " olurmu öyle şey ?

Gelen cevap; " Hiçbir sorun yok, kullanmışsın. "

Ama kullanmadım ? Daha sonrasını yazmaya inanın gerek dumuyorum, tekrar tekrar aynısını yazmak yorucu

Allah yardımcımız olsun ne diyelim, hayırlısı.
Saatte problem olduğunu keşke kayıt altına alabilseymişiniz.
Ödeyip dava edebilirsiniz gibi duruyor. Sonraki gelen faturalarda yanlışlık olduğu ortaya çıkacaktır bu durumda. Şirketler özelleştiği için kimse sorumluluk almak istemeyecektir.
Sıkıcı ve yorucu bir süreç olduğunu tahmin edebiliyorum anlattıklarınızdan.

Konudan bağımsız olarak tüketim fiyatı olarak da çok yükseldi elektrik.
Bunun sebebi de alım rakamları gibi görünüyor aslında.
EPDK'nın yıl başında yaptığı güncellemeyle üretim tesislerinden elektriğin kWh'i 1.56 TL + KDV ye alınıyor. Geçen yıl bu ücret 0.63 TL + KDV idi.
Bu rakamlara devlet üreticiden alım yapıyor, dağıtım şirketine veriyor ve dağıtım şirketi bize bu elektriği 2 - 2.25 TL aralığında satıyor.