A.AY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fazla ekşi sözlüğe girmem ama demin google'da bir içerik ararken ekşisözlük sonucu çıktı. Girdim okudum. Sonra Sol taraftaki trend başlıklara baktım.
20 Bin TL maaş almak adlı başlığı gördüm.
Sonrasında şunu düşündüm. Ya güzel ülkemiz öyle bir hale gelmiş ki; Aylık 20 bin maaş alsanız dahi bilmam kaç yıl sonra düzgün bir araba alacak kadar birikim yapabilirsiniz.
Batıda 2 3 ayda alınabilecek araba, Turkiyede 20 bin maaş alırsanız anca belki birkaç yılda alırsınız.
Ve Turkiyede asgari ücret 4000 lira (Küsüratını boşver)
Turkiyede büyük bir kesim asgari ücret civarlarında maaş alıyor üç aşağı beş yukarı

Buraya kadar okuduysanız şu alıntıyı okuyun;
DİSK-AR'ın araştırmasına göre, Türkiye'de özel sektör çalışanlarının yüzde 69'u asgari ücret veya civarında maaş alıyor. Geçtiğimiz yıl bu oran yüzde 62 olarak kaydedilmişti. Araştırmaya göre asgari ücret dolar karşısında yıldan yıla erirken asgari ücretin kişi başı milli gelire olan payı da sürekli düşüyor.

Benim siz değerli forum üyelerine bir sorum var. Sizce bu saatten sonra 90 doğumlular ve Z kuşağı ve Z kuşağından sonraki nesıl;
Nasıl bu saatten sonra ev araba alabilir duruma gelir.
Sanırım Turkiye Osmanlı Ve Selçuklu devletleri döneminden çok daha kötü ekonomik sıkıntılar yaşıyor.
Ne düşünüyorsunuz?
Okuduğunuz için teşekkürler.
Yüksek hacimli ticari işlemler yaparak tabii ki, emekli ikramiyesi para biriktirme olayları geçti yeni nesiller için ama ticaret hala geçer yol herkese