Selamlar

Öncelike konuyla hiç bir alakam yok, sadece bugün gördüğüm bir konuya istinaden öyle bir beyin fırtınası oluşturmak istedim.

Forumda sanırım trader için 50 tl veya benzeri bir asgari limit girilmiş.

Farklı bir arkadaşımız da, lisans satış kategorisinde iş yapanların bu konuda kurala uymadıkları ile ilgili haklı serzenişte bulunmuş. Yani kural var ise uyulmalı. Haklı bir serzeniş.

Benim aklıma yatmayan ise - tekrar altını çiziyorum benimle alakası yok zaten 50 lira altı bir ticaretim yok- bazı kategorilerde bakkal gibi sürümden kazanan 10 liralık 20 liralık iş hacmi ile çalışan arkadaşlar var. Lisans satışı, ucuz backlink satışı, kupon mupon işleri vs.

Şimdi bu tür sektörlerde düzenli iş yapan ve ek gelir, öğrenci harçlıgı, aileye ekonomik destek gibi konulardaki tüm ticaret hacmini böyle ucuz işlere borçlu olan arkadaşlar adına düşünüyorum, empati kuruyorum, bu adamlar yaptıkları ticarettten hiç bir güvenoyu alamayacaklar. Sonuçta forumda trader puanının da önemini, imaj değerini, güven katsayısını herkes biliyor. Adam belkide 50 tane lisans satacak, ama hiç trader alamadıgı için hala güven vermeyecek yeni müşterilere.

Bana çok mantıklı gelmedi açıkcası, elbette mantıklı yönleri var, yani 2 liralık ticaretle 20-30 trader puanları toplayan bir adam o referansla 10.000 tllik işte ************** da yapabilir vs.

Ama diğer açıdan bakınca da adam kendi sektöründe bir sürü iş yapıyor trader puanı alamıyor.

Bana kalırsa, 50 tl altı ticaretler için farklı bir trader puanı eklenebilir. Tıp kı bronz, altın r10+ lar gibi. Yani mesela trader verilirken 2 seçenek olur +50 tl, - 50 tl.

-50 tl altındaki traderler 1/10 olur mesela. yani böyle 10 tane trader alanın trade puanı +1 artar vs. Üzerine düşünülürse daha gelişmiş formüller çıkabilir, ben şuan anlık salladım.

Ya da trader verirken ticaret hacmi seçilebilir x tl, xx tl, xxx tl, +xxxtl gibi. Ve de profilde her biri için ayrı istatistik görünür.

Dediğim gibi, beni alakadar eden bir durum yok, ancak forumda lisans, account, kupon, item vs. satışı yapan çok fazla arkadaşımız var ve bence onların ticari imajı için önemli bir konu, ve de tam olarak çözülmediğini düşündüğüm bir konu.