Ne okuyacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Hangi bölümü araştırsam 'gelmeyin,işsizlik var' diye bağırıyorlar. Böyle bi durumda insanın istediği mesleği yapabilmesi çok zor. 11.sınıf sayısaldayım, derslerim iyi sayısalı yapabiliyorum ama hedeflediğim bir meslek yok sayısalda. Gerçekten çok sıkıldım 16 yaşıma geldim bir hedef, hayal belirleyip sadece bu hedefime ilerlemek istiyorum ama hangi meslek hakkında bilgi edinmeye çalışsam sürekli yakarışlar görüyorum. Tıp okuma 6 sene okuduktan sonra mobbing görüyorsun, aldığın para emeğe değmiyor vs. "Hukuk okuma her sene 15k mezun var elini atsan herkes avukat". İktisat okuma "türkiyede bilimin değeri yok". Akademisyen olayım "torpil dönüyor, son boğaziçi olayları vs okuma". Çoğu konuda insanlar haklı aslında ama ne yapıcam yani ben çok şey istemiyorum değerli büyüklerim sadece bir hedef belirleyip o hedefim yönünde çalışmak istiyorum. Fakat böyle olunca ders çalışmak içinde motivasyonunuz kalmıyor çünkü "ne için çalışıyorum ben?" diye düşünmeye başlıyorsunuz sonra toparlanıp tekrardan çalışmaya dönüyorsunuz ve bu can sıkıcı bir hal aldı artık. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler.