digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam teknik olarak söylediklerinizi çok iyi anlıyorum.
Ama siz ticari ve pazarlama olarak konuya hakim değilsiniz.
Kodunuzu korumak istiyorsanız direk .NET ile yazabilirsiniz.
Makine kodu çıktı üreten tonla programlama dili var.

Siz PHP'nin neden diğer serverside dilleri geçip sektörü domine ettiğini anlayamamışsınız.
PHP sadece sunucu taraflı değil yazılımcı geliştirme taraflı da ucuz ve düşük maliyetli olduğu için popüler.
Çünkü satın alan adam satın aldığı adama mahkum değil.
Çünkü bir scripte bir php frameworkün temasını değiştirmek, yeni bir modül ekletmek için 3rd party bir programcı ile anlaşabiliyor.
Siz diyorsunuz ki ben kodu tamamen kapatırım.
Çok güzel kodunuzu kapatmak mesele değil ki.
Mesele kapattığınızı kodu satabilecek kadar alameti farikanız var mı?

Mesela adam kurumsal bir script alıyor, bir film dizi scripti alıyor, bir sanal mağaza alıyor.
Kapalı kodla alan adam sana mahkumdur, senin imkan bırakmadığın hiç bir değişikliği yapamaz.
Linuxta istediğin değişikliği yaparsın ya da yaptırırsın, windowsta hiç bir değişiklik yapamazsın.
Ama windowsun ve MacOS un alameti farikası yüksek kullanım kolaylığıdır.

Yani senin elinde müşterilerinin sana mahkum olacağı kadar iyi bir program yoksa adam kodunu görebildiği scripti alır.
Mysql deprecate oldu. mysql fonksiyon kullanan tüm scriptler patladı, ama kod açıksa tüm sorgular mysqli ye çevrilir ve script çalışmaya devam eder.

Yani işin özü senin PHP'den ekmek yiyebilmenin sebebi PHP'nin pazarından pay alabilmen mi yoksa senin scriptin çok yüksek inovasyon yaratıyor da sen ister .net ile ister java ile ister react ie ne ile yazarsan yaz bu script satar mı?

Eğer senin scriptin yüksek inovasyon yaratıyor başka scriptlerin sahip olmadığı özelliklere sahipse ister .net yaz, ister php ile yaz .net gibi çalışyır farketmez.
Ama senin scriptinin onlarca benzeri alternatifi açık php kodu ile satılırken sen son kullanıcının hakim olmadığı ve sorun yaşaması muhtemelen bir kodu zor satarsın.
Satamazsın demiyorum bak zor satarsın diyorum.
Şimdi kararı programcı kendi verir. Bir scriptten 200 kopya satayım ama w@reze düşsün mü? Yoksa 20 kopya satayım hiç w@reze düşmesin mi?
Benim tercihim ilkinden yana olur.

Bu arada hukuki konularda aşırı kötümsersin.
Bak karikatürcüler milleti ağlatıyorlar.
Bir karikatür için 4-5 bin lira para istiyorlar.
Sen de koduna güveniyorsan tescil ettirebilirsin, bilgisayar oyunları ve programlar kültür bakanlığından tescilleniyor.
Sonra bir hukuk bürosuna yetki verirsin, yakalayabildiklerinden para kopartır yarısını sana verir o da sana w@rezin getirisi olur.
Düşündüm dediklerinizi ; PHP kodlamada on beş yılı devirmişimdir , ihtiyaç gerçekten yalan değil ; zaten Zend Guard ilk başta böyle doğdu .

Karşı tarafa Bytecode şeklinde veya Opcode şeklinde veriyorsunuz , yüksek seviye dilde yazdığınız sizde kalıyor .
Ben kendim de op-code byte-code çok düzenledim hex olarak ve gerçekten bir ihtiyaç .
Ben böyle düşünüyorum , sizin düşüncenize hak vermiyor değilim .

Kendim encode yazdım ayrı bir sorun diğerlerininkini aldım kullandım ayrı bir sorun , Zend Guard severim ama .

En güzel şey , kaynak kodu kendine almak ve op-code şeklinde karşıya vermek .