Babam 54 yaşında saçları yeni beyazlamaya başladı.
Annem 51 yaşında saçlarında 1 tane beyaz yok.

Bense daha 30 yaşına girmedim ve son 1 yılda kafamda beyazlar çıkmaya başladı. Ben ve eşim işsiziz. İş yeri açacağız. İşkur'dan destek alacaktık Kasım ayı gibi açarız diye işkur desteği adına eşim temmuz ayında işten ayrıldı ve bağkurlu oldu çünkü sigortalı çalışması yasak. Ben iş yerime, iş yeri açacağımı söylediğim için doğal olarak yerine birini aldıkları için çıkmamı istediler ki kasımda çıkacaktım aralıkta beni idare ettiler.

Tabi bu sırada gerek belediyenin incik boncuk incelemesi, gerek müteahhitin savsaklaması yüzünden bugün hala iş yerimiz yapı izni çıkmadığı için açılamadı. Sıfır yapılan bir blok.

Nitekim şu an 45 gün olmuş, iki işsiziz. Kızım sırf düzeni bozulmasın diye hala kreşe gidiyor. Tabi devlet hiç gelir var mı bakmadığı için takır takır her ay bağkur ve çeşitli vergilerimiz eksik olmuyor.

Elektrik, doğalgaz sevgilerimle, selamlarımla. 300 biri, 800 biri ki 1 hafta evde değildik bu onun avantajı diyebilirim.
Eksik olmasın birde arabamız var tabi uzun süre sonra geçen hafta gazı fulleyeyim dedim. 1 sene önce arabayı aldığımda 70 liraya dolan depo 285 liraya doldu. Bereket versin ben 300ü görmeyi beklemiştim.
Bir yandan kızım hasta devlet hastanesi hala bakmıyor. Çocuk kusuyor diyorum virüs testine şutluyor. Önce test sonuç çıkınca kontrol. Yani 48 saat çocuk kussun dursun. Kimsenin şeyinde değil.
Özele gidiyoruz 200 lira kontrol başı tıkır tıkır ne güzel.
Kızım 3 yaşında ve bazı sorunları var iki isimli olduğu için kendi kendine 2 kişiymiş gibi konuşuyor. Mecbur psikoloğa götürmek zorunda kalıyorum. Seans başı 200 lira.

Kısacası öyle her şey üst üste geliyor ki... Konuyu açma sebebim de bu değildi aslında. Açınca yazmaya başladım.

1 Kg pırasa
Yarım kg Ispanak
3 Kg mandalina
2 Kg portakal
1 Ad kıvırcık
1 Ad mor turp
1 Kg cennet hurması
1 Kg salatalık
2 Demet maydanoz
2 Demet tere otu
2 Ad avokado (En lüksü bu olsa gerek tanesi 3 TL)

Domates, biber, kabak, patlıcan vs zaten almaya niyet bile edemedik bu defa.

Bu sepete 150 TL para verdim ya. Artık hiç bir şeyin altından kalkamaz olduk. Her geçen gün nefesimin biraz daha sıkışmaya başladığını hissediyorum.

Ben hayat neşesi tavan, her zaman gülen, dıştan enerjik biriyim. İlk defa durup durup nasıl bir b**a battığımı düşünmeye başladım ki çıkması çok zor olacak gibi.