digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Denemek isteyen yapabilir.
Ama bu çoklu script satışlarında başa dert olur.
Ioncube bir endüstri standardı halinde, bugün ioncube desteklemeyen paylaşımlı hosting istisnai şekilde nadir.
Elbette ioncube de kaynak kodu etkili şekilde korumuyor, ama hem dosya sayısını arttırarak hem de kodlamada bazı konulara dikkat ederek decode işlemini uğraşılmayacak kadar zahmetli hale getirmek mümkün. Yani decode edip kodu çalışır hale getirmek için harcanacak süreyi uzatıp zahmetli hale getirince kimse decode ile uğraşmıyor.
Tek kişiye yazılan custom scriptlerde de kodu korumak ve w@reze düşürmemek kullanıcının sorumluluğundadır.

Bence siz kodunuzu ioncube ya da .net e emanet etmek yerine hukuka emanet etmeyi bir opsiyon olarak düşünmelisiniz.
Tek kişiye satılan custom scriptte w@reze düşen kod sizin değil kullanıcının sorumluluğundadır.
Çoklu satış yapıyorsanız da tasarımınızı ve scriptinizi tescilleyin.
Tasarımınızı Türk Patent ile scriptinizin kaynak kodlarını da Kültür Bakanlığı üzerinden tescil edebilirsiniz.
Sonra bir hukuk bürosu ile anlaşırsınız ve scriptinizi w@rez yayınlayan be kullanan herkese dava açıp yakalayabildiklerinizin canını yakarsınız.

Yani kodunuzu şifreleme programlarına değil hukuka emanet etmek gerekir.
Ama bu forumda bir çok kişi butik şekilde kayıtsız kuyutsuz kod yazıp sattığı için hukukla değil kodu saklayacak teknolojiler arıyor.
Ve böyle butik ve ucuz kod satanların müşterileri böyle .NET e geçirilmiş sistemlere sıcak bakmayacaklardır.
İoncube her ne kadar bir endüstri standardı olarak düşünülse de aslında ZEND ve ZEND çözümleri PHP alanında tek standart diye düşünüyorum ve İoncube SourceGurdian PHP NULL gibi daha bir çok firma ZEND altyapısını kullanarak bunları yapıyorlar diye biliyorum yanlış biliyor da olabilirim .

Hukuken güvencesi yok , Bu güvence sadece ve sadece yurt dışında patent almış olanlar için geçerli .
Her ne kadar karmaşık olsa da özünde Türkiye'de yazılımların haklarının korunması ve patent ne yazık ki olan bir şey değil tam olarak .

Ayrıca Türkiye'nin özgür olmayan bir ülke olduğunu ve anayasal haklar ile insan hakları alanında sicili kötü bir ülke olduğunu düşünürsek ; bu tür bir çaba birilerine muhtaç olmadan yapıldığı zaman bizim açımızdan çok büyük zararlar doğuracaktır .

Kodun kaynak kodlarının satılması ayrı şeydir Çok pahalıdır , Kodun çalıştırılabilir sürümünü satmak ucuz bir şeydir .

Uzatılmış lisans veya kaynak kodları ile satılması olayı ne yazık ki ülkemizde çok yanlış anlandığı için insanların emekleri yok pahasına gitmektedir .

Windows lisansını satın alıyoruz ama Windows'un kaynak kodları ile birlikte satın almak için ne kadar para gerecektir ?

Op-code , Makine kodu + Byte Code kesinlikle önlenemez ihtiyaçtır diye düşündüm ben .

Kaynak kodu teslim ederek satış yapmak çok başka bir mevzu ve çok pahalı bir mevzu diye düşündüm ben .

Sizinle konuştuktan sonra Zend Guard'ı yeniden kurdum bu arada bilginize , IIS ve Microsoft çözümlerine güvenmiyorum çünkü .

Zend Guard ile devam edeceğim artık .