Maalesef çoğu kişi işçi arıyor ama çoğu kişi de iş bulamadığından yakınıyor. Aslında iş çok ama istenilen şartlar olmayabiliyor, maaş düşük oluyor, fazla mesai yaptırılıyor vs vs. Ama bazen etrafıma da baktığımda çok basit işlerde asgari ücretten daha yüksek ücret alınan işlerde çalışmayan, 2 gün sabredemeyip kaçanları görüyorum.

OttomanTurks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ya işinizi kendiniz kuracaksınız yada çare avrupa ülkeleri. Türkiye son zamanlarda çok acayip bir yer oldu çalışanların 50 milyonu en az sigortasız çalışıyor. ama sistem patlama noktasına geldi devlet üniversite sınavı barajları felan kaldırdı ardından sınavda kalkabilir. amaçları biraz işsizliği baskılamak artık ne yazıkki eğitim bile karın doyurmuyor dünyada gelecek 15 - 20 yıl içinde eğitim ve iş konusunda baya bir değişikliklerin olacağını düşünüyorum. Türkiye ya bellli kesimleri maaşa bağlamak zorunda yada Yunanistandan beter durum çok yakın.

Birde dövizin hükümetin gitmesi ile düşeceğini söyleyenlere çok gülüyorum. Şimdi bana ak partili vs. diyeceksiniz ben Türkiyede hiçbir partiye oy atmam. işin gerçeği şu Türkiyede üretim namına hiçbirşey yok İsterlerse Bill Gates'i koltuğa oturttursunlar yine çöküşe mahkum ülke.
50 milyon çalışan var mı memlekette? Yanlış yazdınız sanırım.

enesaydeniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşi bilen bir insan gelir bir ay çalışıp gidebilir. Ama sen ona günlük 5 veriyorsan o sana 10 kazandırmalı. O sana 2 kazandırırken ekstra öğretsin diye ona birini bağlarsan tabii ki tepki gösteririm hocam.

Bir insandan tam verim almaya başlarken çıkıyor ise neden deneyimli aramak yerine öğretmeye çalışsın işverenler bunu söylüyorum.

Burada sizin şartlarınız ile benim şartlarım farklı olduğu için düşüncelerimiz değişik olabilir. Ama çoğunlukla durum bu şekilde
Vasıflı eleman olsa zaten onu işe mantıken. Vasıfsız elemana iş öğretmek sanıldığı kadar kolay değil. Hem zaman alır hem de yarın bir gün ben yapamıyorum çıkıyorum dediği zaman ortada kalırsınız. Hele ki işler yoğunlaşır da elemana ihtiyaç duyarsanız durum daha da kötü olur. Vasıflı eleman dura dura gidip daha düşük ücrete adam alayım da öğreteyim de diyorsa zaten iş bilmiyor demektir.