ErkanAranci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4,5 Sene Rusya'da yaşadım. Şartlar orada daha zor tabi benzer bir kaç durumu arkadaşlarım yaşadı. Ancak konsolosluk ile ilişkilerinin ne kadar iyi olduğu önemli bir etken. Sağolsun ben konsolosluktaki herkesi tanıyordum akrabamda vardı sorun olmuyordu.

Ukrayna ise bu konuda Rusya kadar zor değil, Onlar kolay kolay deport etme taraftarı değiller. Ukrayna 'da işler biraz daha esnek olabiliyor.

Örneğin : Rusya 'da vize süresi bittikten sonra 2-3 ay kalmak seni deport ettirebilir. Ukrayna 'da ise bu para cezası ile sonuçlanır.
Rusya deport merkezi çok kötü durumdaydı hocam. Sn.petersbug’a bağlı Krasnoye Selo da bir yerde tutuluyorduk.. Özbek-tacik-afgan-suriye-afrika-kazak-kırgız-gürcü-belarus’tan toplamda 700 kişiyle aynı yerde tutuldum.

Yataklar yemekler ve ortam hiç iyi değildi.. Biz Türkiye’den 3 Kişiydik en son baktım olacak gibi değil kampta ağır olaylar çıkardık konsolosluğun gelmesini şartları görmesini istiyoruz dedik kamp yetkilileride olay medyaya yansımasın konsolosluga haber gitmesin diye şartları iyileştirmek yerine bizi özel ayrı güzel bir bölüme aldılar. Yemekler düzenli yatma yerleri çok daha derli toplu hijyenik ve toplamda 10 kişi olan yere alındık. Anca o zaman rahat ettik..

Allah razı olsun araya Türk konsolosluğunun girmesiyle geri gönderildik. Ekleyeceğim fotoda detaylar yazıyor. Rusya yetkileri uğraşamadı artık benimle kampta çünkü canım sıkılmıştı hergün olay çıkartıyordum benden bel alan diğer ülke vatandaşlarıda cesaret alıp seslerini yükseltmete başlamışlardı bu sefer rus yetkiler Türk konsoloslugunu arayıp bu şahsı alın buradan biletini vs aldırın erken gönderelim diye irtibata geçmişlerdi..