mrwoox adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@jeptun; Düzelteyim "Yüksek Bilgisayar Mühendisi" Benim işim algoritmalar, yazılımlar, ağ topolojileri vb. işler. Herhangi bir Bilgisayar Mühendisi Web Tasarım ile ilgili bir eğitim almıyor, ne ülkemiz de ne başka ülkelerde müfredatta böyle bir ders yok.
Uzmanlığım C, C++, Bash/Shell, Assembly, Delphi, Basic, Java, Python, SQL ve buna benzer sistemler. Kısa bir örnek ile ben ödeme sistemleri üzerine yazılım geliştiriyorum. GMP3, EKÜ Kodlama, Perakende Satış, Reçeteli İmalat, Restoran Otomasyonları vb.
r10 tarafında ise hobi olarak meraktan başladığım (Birazda artık Shell ve Bash'ın Dünya'da zayıflaması sebebiyle) Unix tabanlı sunucular için çekirdek bağımsız yönetim panelleri ve Plesk için 5 farklı yönetim modülü vb. gibi şeyleri hobi olarak yapıyorum, tam zamanlı yapmama mevcut çalışma hayatım müsaade etmiyor. Hal böyle olunca merak ettiğim bir konuda destek istemenin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Zira teknik bir konu ve ya 2-3 saat bakıp kendim çözmeliydim, ya bir destek istemeliydim (Benim için 2-3 saatlik olan bir konu başka uzman bir arkadaş için 2-3 dakika sürüyor zira).
Fakat kalkıp en baştan html nedir ile konuya girseydim aynı tepkiyi alırdım.
söylemeliyim ki r10.net koca bir dünya gibi burada tümden acemilerin profesyonellerden bilgi istemesi gayet normal ve böyle tepkilerin gösterilmesi bence hoş değil ya nihayetinde siz yüksek mühendis olana dek kim bilir neler neler sormuş öğrenmişsinizdir değil mi bu arada bu arkadaş kalkıp html nedir diye sorsaydı eminim tepki gösteren yine siz olurdunuz diğerleri ise size çıkışan taraf o yüzden lütfen kırıcı olmaktan veya 16 yaşındaki çocuğun merakını hevesini kırmaktan kaçının. iyi forumlar dilerim.