mhls adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paranın satın alamadığı adamlar sayesinde gecemiz aydınlanıyor, Çoğu bilim insanı ölümü göze alarak yapmış yapacağını. Para ölümü satın alamadığına göre bu adamalar paradan daha değerli bir şey peşinde olsa gerek,
para bana dokunmaz derken bile para gözümüzü bürümüş ki, bunları görmezden geliyoruz. Para gözümüzü perdelemekte- mühendisler dünyayı iyi bir yere götürmek için değil, patronuna iyi kazandırmak için eğitilmekte örnek bataryası çıkmayan telefon,
Hocam şuana kadar sadece sizin yorumunuza cevap yazma gereği duydum. Eskiden para için vatanını satmayanlar canını feda edenlerde vardı sizi örneğinizdeki bilim insanları gibi. Bugün yok ama. Neden biliyor musunuz ? İnsanlara baktıkça hiç bir ümit belirtisi göremiyorsun. O bilim adamları bir ümit görüyorlardı zamanının insanlarında, vatanseverler yine aynı. Ama şimdi insanların yüzüne baktığında, başlarım memleketine de geleceğinede diyor insan. Kendi bireysel yaşantıma bakarım kimse umrumda değil diyor. Haklılarda.

Örn : Kellesini koltuğuna alıp, ülkeyi kuran M.K.Atatürk`e reva görülen hakaretlere bir bakın. Bu ülke için en büyük çabaları harcamış hayatını vakfetmiş insan için bu pislik muamelerle rea görülüyorsa. Neden ben veya siz kendimiz için değilte bu toplum için düşünelim ?

Şahsen ben 2 sene öncesine kadar gönüllü her hizmette yer almak isterken parasız karşılıksız. Şuan sadece kendimi düşünüyorum. Çünkü topluma baktıkça iğrençlikten başka birşey göremiyorum.