@jeptun; Düzelteyim "Yüksek Bilgisayar Mühendisi" Benim işim algoritmalar, yazılımlar, ağ topolojileri vb. işler. Herhangi bir Bilgisayar Mühendisi Web Tasarım ile ilgili bir eğitim almıyor, ne ülkemiz de ne başka ülkelerde müfredatta böyle bir ders yok.
Uzmanlığım C, C++, Bash/Shell, Assembly, Delphi, Basic, Java, Python, SQL ve buna benzer sistemler. Kısa bir örnek ile ben ödeme sistemleri üzerine yazılım geliştiriyorum. GMP3, EKÜ Kodlama, Perakende Satış, Reçeteli İmalat, Restoran Otomasyonları vb.
r10 tarafında ise hobi olarak meraktan başladığım (Birazda artık Shell ve Bash'ın Dünya'da zayıflaması sebebiyle) Unix tabanlı sunucular için çekirdek bağımsız yönetim panelleri ve Plesk için 5 farklı yönetim modülü vb. gibi şeyleri hobi olarak yapıyorum, tam zamanlı yapmama mevcut çalışma hayatım müsaade etmiyor. Hal böyle olunca merak ettiğim bir konuda destek istemenin yanlış olduğunu düşünmüyorum. Zira teknik bir konu ve ya 2-3 saat bakıp kendim çözmeliydim, ya bir destek istemeliydim (Benim için 2-3 saatlik olan bir konu başka uzman bir arkadaş için 2-3 dakika sürüyor zira).
Fakat kalkıp en baştan html nedir ile konuya girseydim aynı tepkiyi alırdım.

@muratkinq60; Yeni üyeler kendilerine yön ve amaç belirleyip foruma üye olmalılar diye düşünüyorum. Burası donanımhaber değil, ülkemizde büyük bir eksiklik olan ve zamanında maalesef eski yönetim sebebiyle çok canımızın yandığı bir platformun çöplüğe dönmemesi ve vasıflı şekilde kalması için bazı konularda görüş bildirmek gerekiyor. Aksi durumda buranın Turkeyforum, donanımhaber, if vb. gibi yerlerden farkı kalmaz. Burası neticede bir blog veya tartışma konuşma alanı değil. Bir araç kullanmak istiyorsanız otomotiv tarihi bilmek veya ilk otomobili kim üretti bunu öğrenmek zorunda değilsiniz, ehliyetinizi alır yetkinliğiniz varsa kullanır yoksa geliştirerek zamanla kullanır hale gelirsiniz. Ama ben script tasarlıyorum, web tasarımcıyım deyip alan adı nasıl oluyor diye sorarsanız tezattır.

Neticede forumda teknik bir yardımlaşma veya kişilerin (özellikle belirtiyorum) teknik alanlarda kendilerini geliştirmeleri, aradıkları sorulara cevap bulmaları, mesleki yeterlilik sağlamaları benim için esastır. Biri bana gelip C nedir derse cevap dahi vermem, google orada duruyor ve ciddiyetsiz bir soru olur ama gelip C'de assembly ederken projeyi nasıl debug edeceğini sorarsa seve seve yardımcı olurum.

Basit şeyler için r10'u kullanmak bana saçma geliyor, yarın biri gelip internet nereden geliyor diye sorar, diğer gün biri gelip ip adresi nedir der ... böyle devam eder.

Kısaca insanların bazı konularda temel seviyede bilgileri olmalıdır arkadaşlar, Instagram'ı sadece son kullanıcı olarak kullanan kişiyle sosyal medya uzmanıyım diyen bu titleı almış bir kişi nasıl bir olamıyorsa, temel seviyede kullanan kişide basit soruların basit cevaplarını kendi bulup, araştırıp, öğrenip ardından temel seviyede yetkinliğini almalıdır. Aksi halde forumda bu sorular bölüm içeriklerini maxi geyiğe çevirmekten başka bir şeye yaramaz.