Mudi61 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
''Ehliyeti yanında olmayan sürücülere Trafik Kanunun 44/1-b maddesi gereğince yasaklanmış olan cezaya tabidir.''

Geçmiş olsun hocam.
Kei adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sene olmuş 2022 hala ehliyet taşıma gibi bir saçmalık var sisteme girip tc sorgulama olacak sadece bitti gitti, ama ceza kesilecek ya asla işlerine gelmez
mersinli07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ehliyetiniz ve kimlik yeni değilse ceza normal işlenmemiş ise. ancak ikisi yeni olup ehliyeti kimliğe işletmediysen ceza normaldir. eger işliyse bulunduğunuz ilde sulh ceza hakimliğine dilekçe ve ceza tutanakları ile başvuru yapın 2-3 rahat ayı buluyor sonuçlanması dosya üzerinden karar veriliyor o süreçte trafik şubeye yazı yazılıp oradan gelen cevaba göre karar veriliyor.
Paramedik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eğer kimliğe ehliyeti işlettiyseniz itiraz edin çünkü bende genelde kimlikle geçiyorum

yasal dayanağını bilmiyorum ama bir haber sitesinde şöyle geçiyor

"Yeni uygulama ile birlikte kişilerin kimlik belgesi ile ehliyet belgesini ayrı ayrı taşıma zorunluluğu ortadan kalktı. Yeni üzerinde çip bulunan kimlik belgeleri sayesinde ehliyet de kimlik üzerine tanımlanıyor. Böylece yalnızca nüfus cüzdanı hem kimlik hem de ehliyet olarak kullanılabilir"
Ehliyet ve kimlik yeni tip ama böyle bi kanun varmış dediğimiz gibi polis abilerimiz canları isterse yazıyor isterse yazmıyor demekki devlet babanın parayı ihtiyacı var yazdılar bi balığa gidelim dedik burnumuzdan getirdiler yıl 2022 tamamen saçmaa bi uygulama itiraz etmek isterim ama kanun olduğu için birşey yapamıyorum.