mertbulut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şimdi parçayı 65 tl ye aldınız. 300-65= 235 TL. Dükkan kiraysa kira parası, elektrik, doğalgaz, su parası. Bunların üstüne vergi ödemesi gerekli birde kazancından. Tüm bunları hesap ettiğimizde eline ya 50 TL kalır o üründen ya da o civarda bir para. Kabul ediyorum ilk bakışta çok gibi geliyor ama işin içine girince maalesef böyle fiyatlar. Tabii ki fırsatçısı fazla söyleyeni vardır ama muhtemelen daha az bir paraya tamiratı yapsa çok az kazanacak ya da kazanmayacaktır.

Bütün bunların yanında birde şu düşünce var 100 tlden 5 müşterinin işini yapıp 10 tl kâr edeceğime, 300 tlden 1 müşterinin işini yapıp 50 tl kâr ederim. Daha az vakit harcamış oluyor bu şekilde hemde.

Tabii ki kişinin tercihine kalmış bir şey ama 300 TL tamirat için masrafları düşününce çok değil gibi maalesef
eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yani işi 100 liraya yapsa 35 lira kendi kazanacak ve müşteri kazanacak hemde. azminziden dolayı tebrik ederim
Abi adam gözümün önünde kartı sipariş edeceğimiz yeri actı ve dedi ki bak burada 65 TL

300 TL hallederim, yani 2 vida acacak ve 2 vida kapatacak 3 dakikasını alacak.
235 TL işcilik alacak.

Bana bu adaletli ve hakkaniyetli gelmedi.
Bu daha cok ya başımdan git, yada gel bu faiş fiyatı kabul et gibi geldi bana.

Malzemeden pahalı işcilikmi olur abi ?
Mesela düşünsene arac lastiği 650 TL, takması 2350 TL, bir lastikciden daha mı zahmetli iş yapıyor ? 50 tl lastik takıyorlar abi.

150 TL deseydi inanın bırakacaktım yapsın.