Linux için .NET örüntüsü mevcut ki bildiğiniz üzere artık şirketler hem Windows hem Linux Hosting paketi seçeneği veriyorlar . Hatta bir paket aldınız isterseniz bu paketi Windows IIS olarak yada Linux Apache olarak kullanabilmektesiniz .
Açıkçası ben bu çözümün daha pratik ve güçlü olduğunu düşünüyorum tabi bu benim kendi düşüncem yanlışta olabilir .
Elbette hem windows hem linux hosting paketleri var. Ama windows lisans maliyetleri belli. Windows VPS ya da hosting kullanmak daha maliyetli.
Ayrıca linux hosting sağlayıcıları da bu tarz yazılım alan müşterilerine hiç bir garanti ve destek sağlamazlar.
Yani şahsi fikrim .NET olarak derlenmiş bir php script almak ile .NET script almak arasında bir fark yoktur.
Ve alıcı benzerinden onlarca olan scriptler içinde php olan, linuxda sorunsuz çalışan ve ileride ihtiyaç olursa diğer yazılımcıların okuyup geliştirip düzeltebileceği scriptler ister.
Bahsettiğiniz modelde bir script satmanın tek yolu tekel olmaktır.
Yani büyük bir ihtiyacı çözen tek scripte sahipseniz, bu scriptin aynısından başkalarında yoksa o zaman alıcılar size muhtac olup sizin belirlediğiniz runtime ortamına girmek zorunda kalırlar.
Ama bu tarz cross platform çalıştırmak için script sattığınızda müşterilerin çalıştıramadığı sunucular yüzünden illallah diyerek tüm kaynak kodları vereyim de peşimi bırakın diyebilirsiniz.