Yaşayan bir Müze olarak ben size kısaca anlatayım.
2005 yıllarında iyinet forumları vardı. Ana sayfası hitlist, subdomain ise forum şeklindeydi. O yıllarda böyle herbokolog dediğimiz tayfa da pek yoktu. Kimse bilgisini sakınmaz ve paylaşırdı. Ayrıca bu kadar çok rekabet de yoktu.
Orada çak kaliteli paylaşımlar yapan fakat oradaki ismini hatırlayamadığım daha sonra Radmin nicki ile bu forumu kuran arkadaş vardı. İnanılmaz bilgili ve kaliteli bir adamdı. Sürekli makaleler paylaşır, biz de birer mürit olarak dediklerini dikkatlice uygulardık.
İyinet forumlarında ise iyinetadmin nickli bir tip vardı. Nihat Doğan'ın forum admini versiyonunu düşünün. Ne demek istediğimi anlarsınız.
2005 yıllarının başları olması lazım. Radmin oradan bir sebepten ayrıldı ve apar topar bu forum kuruldu. O dönem ronaldinho popüler bir futbolcuydu. Radmin bir proje için r10.net domainin daha önceden almıştı diye hatırlıyorum.
Hızlı bir şekilde bu domaine forum kuruldu ve bizde Radmin sevenler ve radmini yaşatanlar derneği üyeleri olarak arkasından geldik. Yani özet olarak Radmin o an elinde olan domaini belki bir anlık tercih ile değerlendirip forumu kurdu. 3 Karakter ve akılda kalıcı bir domaindi.
Radmin o kadar çok sevilen biriydi ki adam forum kurunca tüm iyinet üyeleri de arkasından buraya geldi. Forum ilk açılığı gün bende üye olmuştum fakat o üyeliğimin şifresini unuttum ve çok üstelemedim. 3 ay sonra tekrar üye oldum ve halen buradayım.