ErkanAranci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abartılacak bir şey yok (çok domain almadıysanız), Fiyatlar zaten makul 35 TL civarı. 10 Adet Backoder yapmış olsanız 350-400 TL yapar. Trabis açıldığında domain fiyatları en az 3-4 kat artacaktır.

Diğer konu ise TRABİS Ne zaman açılacak sorusu ?

Bu konuyu kimse benim kadar sıkı takip etmedi ve detaylara hakim değil. 2019 yılından beri içerden bilgi alan biri olarak söylüyorum.

İlk Önce 2023 'te açılması planlandı. Çünkü yetiştiremeyeceklerini biliyorlardı.
Sonra sistemi değiştirdiler ve ilk gelen alır kuralıyla Şubat 2022 'de açmayı planladılar.
Pazarlama amaçlı Ocak 2022 'de açılacak diyip ön başvuruları topladılar.

Son durum ise şöyle :

- İlk gelen alır kuralıyla erken açılma planları başlarına dert oldu. Bunun nedeni ise itiraz sürecinin hâla oturmamış olması.
Şöyleki ben dahil bir çok firma 1,5 senedir bazı domainlere itiraz ediyorlar ancak nic.tr 'den cevap alamıyorlar. Çünkü hakem heyeti dağıldı.
TRABİS ise hakem heyeti görevini firmalara verdi ancak hâla aktif olarak katılan bir firma yok.

Yani domainleri satmak için teknik alt yapı hazır (geri kalan ufak tefek şey prosedür).
Açılmayı erteleyen şey itiraz sürecini netleştirememiş olmaları.

Geçen gün içerden bilgi aldım Cumhurbaşkanın imzası bekleniyor diyorlardı. Ancak BTK imza attırıp Resmi Gazete'de yayınlatıp TRABİS'i faaliyete alırsa başına büyük bir yük alacak. Muhtelemen son 1,5 senedir bekleyen 1000 'den fazla itiraz dosyasını inceleyecek hakem heyeti olmadığı büyük bir yük altına girecekler.

Ben artık şikayetlerimi Cimer 'e yazıyorum çünkü ortada itiraz edebileceğim bir kurum yok.
Soyledikleriniz gibiyse subat ayi da yalan ruzgarina döndü