Sevgili arkadaşlar , Spartalı kardeşlerim .
Bildiğiniz üzere Encoder fiyatları dolar bazında ve çok yüksek , Zend bu işin peşini bırakmıştı ve en son 5.4 sürümünde encode işlemi yapabiliyordunuz .
SourceGuardian ve İoncube fiyatları da çok yüksek ve görüyoruz decode ediliyorlar .
Bizdeki mantık PHP kodlarını obfuscator yani karıştırma gizleme değil , çünkü bu yeterli değil .
İsteriz ki Byte-code olsun yani yorumlayıcı olsun Zend-byte code gibi ama yok bir fiyatlar çok yüksek ve decode edilip duruyorlar .
Byte code işin içine girince bildiğiniz üzere sunucuya modül yüklemek lazım geliyor ve bazı sunucular buna izin verirken bazıları vermiyor .
Kendim php 7.4 üzerinde bir byte-code encoder yazdım Zend-opcache ' yi baz alarak ama yok illa bir modül yüklemek lazım ve sunucuların çoğu bırakın sizin modülünüzü misal zend ile ioncube modülünü yüklemeye izin verirken sourceguardiana izin vermeyebiliyor ki ... sizin modüllerinize de izin vermemeye başlıyorlar .
Çok sıkıntılı bir durum ne yapalım ne edelim diye kara kara düşünürken aklıma binary ikili op-code çözümleri olan diğer diller geldi ki ... bir baktım PHP için C# .Net diline migrate göçüş yaptıran bir proje mevcut .
Bildiğiniz üzere bizdeki istek op-code olması yani operation code makine kodu olması assembly bazında yani ve pekala bu PHP ile yazılı bir projeyi migrate göç ettirerek C#'a mümkün .
Bunun içinde bilmem kaç dolarlık bize gelişi 2000 3000 TL 4000 TL 5000 TL olan lisanlar almak ve decode sorunlarıyla maruz kalmak yerine ...
Ücretsiz bir şekilde , Op-code operation code Assembly üçgeninde bir çözüm elde edebiliriz bununla ve üstelik ücretsiz .
Çok Çok assembly kodlarını obfuscator yaparsınız ki ... zaten
C#' da konusu uzman arkadaşlar bizi bilgilendirecektir .
Projelerinizin çalınmasının önüne böylece rahatça geçersiniz diye düşündüm ben bilmem siz nasıl düşünürsünüz .
https://www.peachpie.io/