Kaynaklardan iyi yararlanmak gerek, Ecevit İngiltere, ABD, Yunanistan'a kafa tutan haberleri olmadan Ayşe Tatile çıktı diyen bir liderdir. Ve o dönemde ülkemizde çok ciddi ekonomik durumlar söz konusu iken bunu yaptı. 2 devlet adamını rahmetle saygı ile anıyorum tekrardan.
Başbakanımız Bülent Ecevit'in dünyaya meydan okuyarak gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı, Ada'da barış ve huzurun güvencesi olmuştur. Ada'da, 1963-1974 yılları arasında kayıplara karışan bin 842 kişinin cesedi kuyulara atılmış, sonradan bulunan toplu mezarlarla bu ortaya çıkmıştır. Her zaman barıştan yana olan Bülent Ecevit bu harekâtı gerçekleştirmemiş olsaydı o günden bugüne yaşanacaklar tahmin bile edilemezdi." Kıbrıs bugün Filistin'den beter olurdu"
O dönemde asalım keselim alalım deniyordu ama ''ölçüyü kaçırırsak bütün dünyayı karşımıza alırız, ama ölçü içinde yapmamız gerekir’ diyordum.'' (Ecevitin Sözüdür.)
Erbakan somut olarak ne yapılmasını öneriyordu?
Aslında ciddi bir şey söylemiyordu, ‘biraz daha sert davranalım’ gibi... Somut bir şey yoktu. Fakat daha radikal izlenim vermek istiyordu. Ben de bunu hoş görüyordum. Hakkıdır.
Ada’nın tamamını mı alalım diyordu?
Tam hatırlayamıyorum ama daha radikal görüntü vermek istiyordu. Ben de onu yadırgamıyordum.
O dönemde Ecevit ne yapmış satır başlarını söylüyorum, çok detaya girmem gerek yok google yazarsanız görürsünüz,
SAAT 05.00 REST VE ATEŞ
İngilizler’in tuvalet bahanesi
İngiliz ve ABD’lilere renk vermedim
ABD’li Sisco’yu şok eden sözler,
Bu arada siz harekâta karar verdiniz ama bundan diğer ülkelerin haberi yok, değil mi?
Hayır, bunu kimse bilmiyor. Ben Londra’dayken harekâta karar verilmişti. Onlar bizi bir askeri harekâttan vazgeçirmeye, caydırmaya çalışıyorlardı.
Sisco da Ankara’ya gelmek istediğini söyledi. Ben de kendisine, “Ziyaretiniz cumadan önce gerçekleşsin. Ankara’da bulunmanız kuşku yaratır” dedim. Ben tekrar Ankara’ya döndüm. Sisco da geceyarısı geldi. Atina’dan gelmiş ve bizi iknaya çalışıyordu. Sabahın beşine kadar konuştuk. “Bu görüşmeyi daha fazla uzatmayalım. Siz bundan 10 yıl önce bize baskı yaptınız ve biz buna uymak zorunda kaldık. Bundan sonra sizi dinlemiyoruz” dedim.
Şaşırdı, “Yani ne yapacaksınız? Müdahale mi edeceksiniz?” diye sordu. “Elbette” dedim. “Askeri harekat ne zaman?” diye sordu. Saatime baktım ve “Şu saatte başlamış olması lazım” dedim.
“Şimdi ben ne diyeceğim gazetecilere?” diye sordu. “Siz şimdi uçakları da kaldırmazsınız” dedi. “Gitseniz daha iyi olur” dedim. “Gazetecilere ne diyeyim?” diye üsteleyince, “Siz merak etmeyin, bu sorunu çözerim” dedim. O da bana, “Siz bunu başarırsanız sizi Beyaz Saray’a Basın Sözcüsü olarak öneririm” dedi. Ben de, “Merak etmeyin, size bir şey sordurmayacağız” dedim.
Kendisini geçirdim ve gazeteciler bir şey sormadılar. Çünkü ben daha önce Esat’taki dairemdem çıkarken gazetecilere, “lütfen bana bugün bir şey sormayın” demiştim. Bu sözlerimi not aldıklarını görünce, bunları bile yazmamalarını rica etmiştim. Dolayısıyla gazeteciler o gün bana da, Sisco’ya da bir şey sormadılar.
Ben bır soz yazdım oraya kızılderılı sozu oku tekrar robert kolejı mezunu ecevıt hatta google dedın madem google ecevit r basınca dırek rocfeller bursu da çıkar benı
ve petrol sektoru onların elınde
bu ulkede 4 kez ecevıt 7 kez demırel basbakan oldu ecevıt chp den çıkıp demokrat partıyı ele geçırdı demokrat partı Asılan basbakan Adnan Menderesın partısı
bırde sunu soylıyeyım chp nın derdı ıktıdar olmak değıldır amacı kurumları ele geçırmekdır tekrardan askerıye hastane unıverst tut ptt turk havayolalrından tut mıt mustesarlığına kadar onlarca kuruma tam anlamıyla yerlesmek ıstıyor
ondan sonra kımın devlet baskanı olduğu veya ornek vereyım ptt thy mıt mustessarı basta kımın olduğu onemlı değıl olar ıcın
konu guncel sıyasete gırmedığı ıcın sorun gormuyorum mesajım da ama genclerın bu dedıklerımı kendınce yorumlaması gerekıyor